Дамјан Ћулафић

дипл. правник, spec. sci.

Биографија

Рођен 25. октобра 1988. године у Беранама (Црна Гора). Основну и средњу школу завршио је у Беранама, и у објема је награђен дипломом „Луча“. У мају 2011. године дипломирао је на Правном факултету Универзитета Црне Горе, на којем је завршио и специјалистичке студије, смјер уставно правно-политички, и стекао звање специјалисте правних наука.

Децембра 2012. године положио је Стручни испит за рад у државним органима, пред петочланом комисијом Министарства правде Црне Горе.

Учесник је неколико међународних семинара и школа, на тему људских права.

Био је члан Правног савјета Епархије будимљанско-никшићке СПЦ, као и члан експертског тима СПЦ за преговоре са Владом Црне Горе о измјенама Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Члан је Матице српске и Српске књижевне задруге.

Члан је редакције „Свевиђа“, листа Епархије будимљанско-никшићке СПЦ.

Од јануара 2019. до октобра 2020. године, био је главни и одговорни уредник „Токова“, часописа за научна, књижевна и друштвена питања.

На редовној је листи делегата Фудбалског савеза Црне Горе.

Члан је Демократске Црне Горе.

Професионално радно искуство:

  • од октобра 2011. године до августа 2016. године био је запослен у нотарској канцеларији нотара Харуна Адровића, у Беранама,
  • од августа 2016. године до септембра 2021. године запослен у ДОО „Десетка Беране“ Беране, на пословима и радним задацима руководиоца правне службе;
  • од септембра до новембра 2021. године био Секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране,
  • од новембра 2021. до фебруара 2022. године био државни секретар у Министарству просвјете, науке, културе и спорта,
  • 23. јуна 2022. године именован за потпредсједника Општине Беране.

Бави се научним радом и преводилаштвом, претежно философије права, са енглеског језика. Као аутор, коаутор, приређивач или уредник објавио је 12 књига, као и преко 70 биоблиографских јединица различите врсте. Ожењен, отац двоје дјеце.

Контакт подаци:
Адреса: Улица IV Црногорске бригаде број 1, Беране
Телефон: 051/231-973;
Факс: 051/233-357;
Е-пошта: potpredsjednik@berane.co.me