Јавно предузеће „Спортски центар“ је основано одлуком Скупштине општине Беране, на сједници одржаној 30.12.1993. године. Том одлуком у оквиру овог предузећа обједињени су сви постојећи спортски објекти у граду.

Предузеће чува, газдује и одржава Халу спортова, Кошаркашки стадион и Фудбалски стадион са пратећим објектима. Поред наведеног, предузеће пружа услуге свим спортским организацијама око организовања спортских манифестација, тренажног процеса и свих других програма рада у вези бављења спортском дјелатношћу.

Своју основну јавну функцију ЈП Спортски Центар спроводи кроз:

  • Пружање услуга у области спорта и спортских рекреација
  • пружање услуга такмичарском спорту за организовање спортских манифестација,приредби и тренинга
  • пружање услуга гадјанима и радним колективима у обављању спортско рекреативним активностима
  • организовању културних и јавних приредби.

Поред наведених услуга ЈП Спортски Центар је основано за управљање и одржавање Спортског центра.

ЈПСЦ располаже са спортском халом са депадансом, фудбалским стадионом са помоћним теренима као и стадионом малих спортова (некадашњи кошаркашки стадион). Иначе, хала спортова је површине 1.480 квадратних метара и може да прими 1.800 гледалаца.

Центар је до скоро располагао још са батеријом малих спортова, мини игралиштем са вјештачком подлогом и тениским теренима који су због изградње нове спортске хале на кратко жртвовани.

У плану је нова спортска дворана капацитета 2.200 гледалаца, вриједности близу 3.000.000 € са свим пратећим садржајима почеће ускоро да се гради.

Адреса: Јасиковачка бб
Тел
: +382 51 233 980,
моб. тел: 068/369-396

Извршни директор: Горан Зоњић

Рођен 7.12.1958. у Беранама. Факултет физичке културе завршио у Београду. У ЈП Спортски центар Беране ради од 1993. године. У периоду од 2001-2006. године вршио функцију директора ЈП Спортски центар Беране. Истакнути спортиста и спортски радник.

Одбор директора

1. Раде Војводић,предсједник
2. Дејан Дашић, члан
3. Милан Мојашевић, члан
4. Вујадин Пантовић,члан
5. Мирослав Сенић, члан