Поводом обиљежавања 75 година од појављивања и 55 година од обнављања листа ,, Слобода“, Општина Беране је организовала округли сто који је имао за циљ да предочи значај и улогу некадашњег листа и потребу за његовим обнављањем.

Учесници округлог стола били су потпредсједник општине Драгутин Јоксимовић, проф. др Здравко Делетић и новинар, публициста, књижевник Дарко Јововић.

Горан Ћетковић, предсједник Удружења новинара Црне Горе, проф. др Драшко Дошљак, Слободан Вуковић, новинар, књижевник, публициста и Будо Мојашевић, уредник часописа ,,Токови“, позвани су били да буду учесници Округлог стола, али због унапријед преузетих обавеза нису присуствовали.

Потпредсједник Јоксимовић истакао је значај обиљежавања овог важног датума, односно 75 година од појављивања и 55 година од однаваљања листа ,,Слобода“, и ријешеност локалне управе  да изнађе најбољи модел да овај лист поново буде на беранским киосцима.

Дискутовало се о некадашњем концепту листа, новинарима, некадашљим уредницима, предностима и значају излажења листа ,,Слобода“ како за домаће становништво, тако и за људе које носе поријекло из Берана а живе ван Црне Горе.

Округлом столу су присуствовали и некадашњи уредници и новинари овог локалног гласила, породица првог уредника Милоша Бакића, као и други  поштоваоци овог листа.

Излагања проф. др Здравка Делетића и Дарка Јововића можете преузети овдје:

Проф. др Здравко Делетић (излагање)

Дарко Јововић, новинар, публициста књижевник (излагање)