Асфалтирањем два путна правца у мјесним заједницама Бубање (Качмор 600 метара) и Штитари (Јојовићи 500 метара) Општина Беране је завршила са активностима на асфалтирању сеоских путева на подручју општине, у оквиру пројекта ИФАД за 2020. годину, укупне дужине преко пет километара.

Завршено асфалтирање преко пет километара путева у шест села
Бубање

Асфалтирано је укупно седам путних праваца, у шест села наше општине, дужине 5.150 метара. Пројектом је у старту било предвиђено асфалтирање 5.040 метара али је Општина додала још 110 метара, продужењем двије трасе у селима Заграђе (МЗ Полица) и Бубање„, казао је координатор пројекта у име Општине Беране, Милутин Мићовић

Он је рекао да је пројектом ИФАД предвиђено још за ову годину изградња водовода у Петњику, гдје су радови у току, и очекује се њихов брз завршетак.

Изградњом водовода у овој мјесној заједници 40 домаћинстава горњег дијела села добиће стабилно водоснабдијевање, чиме ће званично бити завршени радови у оквиру пројекта“, истакао је Мићовић и додао да ће локална управа и убудуће наставити са унапређењем путне инфраструктуре на подручју општине.

Завршено асфалтирање преко пет километара путева у шест села
Штитари

Он је напоменуо да је укупна вриједност радова 323.916,89 евра од којих је учешће Општине Беране 25,51%,, односно 82.261,18 евра, док је остатак финансирао Међународни фонд за развој пољопривреде – ИФАД.

„Ово је трећа година реализације пројекта од предвиђених пет (2017-2023.)“, подсјетио је Мићовић.

Завршено асфалтирање преко пет километара путева у шест села
Бубање

Радове у селима Бубање и Штитари обишли су начелник Службе заштите и спашавања Општине Беране Тихомир Богавац и директор Спортског центра Дарко Бубања.

Подсјетимо, захваљујући пројекту ИФАД Општини је укупно одобрено осам апликација за ову годину. Асфалтирани су, поред поменутих путева у селима Бубање и Штитари, још путни правци у мјесним заједницама Загорје (1.900 метара), Петњик (400), Дапсиће (640), Полица (Заграђе, два правца – 1.110). Радови на изградњи водовода у селу Петњик, предвиђено је да почну ускоро.

Упоредо са овим активностима на сеоском подручју, Општина Беране је наставила са асфалтирањем и реконструкцијом градских саобраћајница.

Недавно је завршено асфалтирање улице, на потезу од Хотела Беране до скретања према спомен комплексу Јасиковац. У току је израда тротоара.

Започели су и радови на реконструкцији Ђачке улице према фудбалском стадиону. Радови обухватају израду ивичњака, тротоара и нових паркинг мјеста код ОШ „Вук Караџић“ и Спортске хале.

Повезана вијест: