У оквиру ИФАД пројекта, уз учешће Општине Беране, почели су радови на асфалтирању путних праваца на руралном подручју наше општине.

Општина унапређује руралну инфраструктуру: У току асфалтирање пута у МЗ Загорје (ВИДЕО)

У току су радови на асфалтирању пута у селу Загорје, у дужини од 1.900 метара . У питању је путни правац који повезује село Загорје и приградско насеље Доње Луге. Звршетком радова мјештанима ће бити скраћен пут према граду за 5 километара“, казао је координатор пројекта у име Општине Беране, Милутин Мићовић за РТЦГ.

Општина унапређује руралну инфраструктуру: У току асфалтирање пута у МЗ Загорје

Нагласио је да ће ове године бити у оквиру наведеног пројекта бити асфалтирано седам путних праваца у шест села општине Беране укупне дужине 5.040 метара и изграђен један водовод у селу Петњик.  Укупна вриједност радова је 323.916,89 евра од којих је учешће Општине Беране 25,51%, односно 82.261,18 евра а остатак се финансира из ИФАД пројекта.

Општина унапређује руралну инфраструктуру: У току асфалтирање пута у МЗ Загорје

„Ове године је Општини Беране одобрено 7 путних и једна водоводна апликација. Осим пута у МЗ Загорје, гдје су радови у току, биће урађен кружни пут у дужини од 640 метара у МЗ Дапсиће, путни правац Школа – Кићан 400 метара у МЗ Петњик, путни правац Брдо Трифуновића – Михајловићи 500 метара и путни правац Заграђе – Лабовићи 560 метара у селу Заграђе МЗ Полица, путни правац Јојовићи 500 метара и путни правац Качмор – Црква 540 метара у МЗ Штитари“, рекао је Мићовић.

Општина унапређује руралну инфраструктуру: У току асфалтирање пута у МЗ Загорје

У име мјештана Загорја, Општини Беране се захвалио предсједник мјесне заједнице Радован Лутовац.

Дугујемо велику захвалност локалној управи на челу са предсједником општине Драгославом Шћекићем јер ово је још један у низу инфраструктурних пројеката који се реализује у МЗ Загорје. У последњих 50 година није толико урађено на том пољу колико је за протекле четири године. Раније смо добили нови пут за планину, нови водовод, затим путни правац који спаја седам села“, казао je Лутовац.

Општина унапређује руралну инфраструктуру: У току асфалтирање пута у МЗ Загорје

Радове су обишли потпредсједник општине Беране Раде Кљајић, начелник Службе заштите и спасавања Тихомир Богавац, одборнице у локалном парламенту Јелена Божовић и Мира Пауоновић, помоћница у Секретаријату за пројекте и инвестиције Маја Пешић и шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић.

Видео:

Општина Беране наставља са асфалтирањем сеоских путева (ВИДЕО)

Gepostet von Opština Berane – Општина Беране am Samstag, 29. August 2020

Галерија: