Заједнички ифтар под покровитељством Општине Беране и Меџлиса Исламске заједнице Берана организован је у ресторану НАМА, 22. Јуна 2017.

Ифтару су присуствовали  изасланик Реиса ИЗЦГ Смајо Дацић, отац Драган Ристић Епархије Будимљанско-никшићке, представник турске развојне агенције ТИКА Мердан Крлић , представници локалне управе и запослени,  новинари, привредници и вјерници исламске заједнице у Беранама.

Гостима и вјерницима су се обратили предсједник општине Драгослав Шћекић и имам Рахим еф.  Муратовић.

Предсједник Шћекић је честитао присутнима предстојећи Рамазански Бајрам, наводећи да је овај сусрет још једна потврда складног суживота по коме је Беране надалеко познато. Истакао је и значај беранске муслиманске заједнице од оснивања града и неизбрисив траг који су оставили у култури, спорту, медицини,  привреди наше општине.

„Само заједно, једни поред других и једни са другима, можемо да напредујемо као људи и као заједница и да направимо Беране угодним мјестом за живот свих грађана“ рекао је Шћекић.

„Пословица каже да се прво тражи комшија, па тек онда кућа. Овим лијепим скупом показујемо да јесмо добре комшије и да је Беране наша заједничка кућа“ закључио је Шћекић

DSC_4296 (Large)

Имам Рахим еф. Муратовић је на почетку излагања подсјетио на суру из Курана, која се помиње и у  Библији у којој се каже да нас је Створитељ  направио од  једног човјека и једне жене, а  да смо подијељени у племена и народе да бисмо се дружили, упознавали, помагали, сарађивали и вољели, како и ми то вечерас чинимо, а не да би се сукобљавали.

Имам је у име вјерника и Меџлиса похвалио гест Општине и предсједника Шћекића и захвалио се на прилици за заједничко окупљање са надом да ће се она наставити у и другим свечаним приликама.  Ефендија Муратовић је подсјетио да је Беране увијек било мјесто суживота у коме су се грађани помагали и сарађивали и у најтежим временима.

На крају обраћања, Имам Муратовић је подсјетио да је дух Рамазана управо на грађењу заједништва и међусобне  солидарности и честитао свима Рамазански Бајрам.

Ово је био први ифтар под покровитељством Општине Беране у сарадњи са Меџлисом ИЗ Беране. Рамазански Бајрам почиње у недељу 25 јуна.

One thought on “Заједнички ифтар под покровитељством Општине и Меџлиса ИЗ Беране”

  1. Bravo,predsjedniče,Opštine Berane!!
    Primjer, kako prvi čovjek,opštine Berane, širi multikulturalnost.
    Primjer za“Nevjerne Tome“.Moguć je suživot i skladni, medju-susedski odnosi gradjana/ki svih konfesija.
    Primjer za pohvalu.Neka,predsjednik opštine Berane,g-din Dragoslav Šćekić, bude uzor gradjanima/kama Berana.

Comments are closed.