Нацрт идејног рјешења пројекта реконструкције и покривања источне трибине градског стадиона у Беранама, представљен је у просторијама Фудбалског савеза Црне Горе у Подгорици. Презентацији су присуствовали Зоран Јојић, секретар за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО;  Марко Лалевић, секретар за планирање и уређење простора;  руководство Фудбалског савеза Црне Горе  и  представници пројектантске куће.

Према ријечима Јојића, Општина Беране дугује велику захвалност предсједнику ФСЦГ Дејану Савићевићу и генералном секретару Момиру Ђурђевцу, на подршци и несебичном залагању да се градски стадион у Беранама прилагоди стандардима УЕФА .

„Предуговором пројекта је предвиђено да 30% финансира Општина Беране, а 70% ФСЦГ“, казао је Јојић и додао да је поменути нацрт са мањим измјенама прихваћен на обострано задовољство.

Он је нагласио да су добили гаранције од представника пројектантске куће да ће коначан нацрт идејног решења бити готов до Нове године, као и да се почетак грађевинских радова очекује на прољеће 2016.

One thought on “Ускоро покривање источне трибине градског стадиона у Беранама”

  1. Може ли се знати колико је новчани израз тих 30% удјела у финансирању на који се обавезала Општина на основу нацрта идејног решења, и то не коначног?
    Да ли је добар примјер управљања новцем пореских обвезника обавезивање на финансирање нечега са 30% не знајући ни приближно колики тај износ може бити, и ко је и на који начин тај пројекат уврстио у приоритете за финансирање из буџета локалне самоуправе за наредну годину?

Comments are closed.