Предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић угостио је једну од најбољих свјетских јуниорских атлетичарки Кристину Ракочевић, која у Беранама борави поводом одржавања Регионалног школског такмичења.

Предсједник Шћекић честитао је Кристини на постигнутим резултатима и нагласио да општина Беране тежи да буде добар домаћин свим спортистима и спортским радницима, јер су они најбољи промотери здравог друштва и начина живота.

Тренер Марко Ристић захвалио се руководству Општине, предсједнику Шћекићу, потпредсједнику др Зорану Марсенићу и секретару Зорану Јојићу,  на топлој добродошлици и нагласио да је Беране, поред Општине Мојковац, једина општина која је на овај начин одала признање Кристини и Атлетском клубу Тара за дугогодишњи рад, труд и постигнуте резултате.

Секретар ресорног секретаријата Зоран Јојић поменуо је заначајне резултате које је атлетичарка Кристина Ракочевић постигла у 2015. години: сребрна медаља у бацању диска и бронзана у бацању кугле на Свјетском првенству за млађе јуниоре у Цалију; прво мјесто у  бацању  кугле  и  2. мјесто  у  бацању  диска  на Екипном Првенству Европе у Бакуу; освојене двије златне медаље на Првенству Балкана за млађе јуниорке у Сремској Митровици у бацању диска и бацању кугле; 4.мјесто у бацању диска на Балканском првенству за сениоре у Питестију – Румунија. Поставила  рекорде  Црне  Горе:  на  отвореном  у  бацању диска у Бару,  у бацању кугле за млађе јуниорке, јуниорке и сениорке у Бакуу и у  дворани  у  бацању  кугле  за  млађе јуниорке, јуниорке и сениорке у Новом Саду. Првакиња је Црне Горе за сениорке у  бацању диска и кугле и првакиња за јуниорке у бацању диска и кугле. Кристина је поставила национални јуниорски и сениорски рекорд у бацању диска, и њен хитац од 55,48 цм је и најбољи резултат на свијету у јуниорској конкуренцији ове године.

One thought on “Кристина Ракочевић на пријему код предсједника Општине”

  1. Bravo za predsjednika koji je ukazao postovanje mladoj atleticarki,to je lijep gest ali sudeci po naslovu covjek stice utisak da je u pitanju svjetska prvakinja u atletici,a kad procita tekst shvati da to nije tako,naime,u tekstu se nigdje ne spominje titula svjetskog prvaka.Vec sve ostale titule,kojih istini za volju ima poprilicno…Dakle,nema potrebe za pompeznim naslovima koji nijesu utemeljeni na cinjenicama!To je moj dobronamjeran savjet.Pozdrav

Comments are closed.