Предсједник општине Драгослав Шћекић и  министар здравља у Влади Црне Горе, проф.др Будимир Шегрт  са сарадницима, одржали су радни састанак у просторијама Општине Беране.

На састанку је  разговарано о односима локалне самоуправе и Министрства здравља, као и установа које пружају здравствене услуге на територији општине Беране. Такође, било је говора и о степену задовољства грађана по питању здравствене заштите.

Предсједник општине се захвалио министру на посјети, која је за релативно кратак период  већ друга по реду и изнио став општинског руководства и грађана у очекивању реформе у здравству.

Министар је истакао да у здравству мора постојати само здравствена политика, као и да је најједноставнија организација у здравству   она која је организована по потребама грађана. Нагласио је и  да се локалне здравствене институције морају сарађивати са општинама  и испуњавати своје законске  обавезе, као што је редовно подношење  извјештаја о раду  локалном парламенту.

 

One thought on “Радни састанак предсједника општине и министра здравља”

  1. Evo prosle su skoro vec dvije godine od kako je doslo do smjene loklane vlasti u Beranama, a direktor Opste bolnice Berane jos uvijek nije SO podnio izvjestaje o radu… I to niko ne pominje, iako bolnica iz dana u dan siromasi po svim aspektima, a najvise po pitanju kadra… Bojim se da ce biti kasno da pricate o tome kad vam zatreba neka usluga u pomenutoj ustanovi.

Comments are closed.