У конкуренцији од преко 80 фотографија прво мјесто је припало Николини Боричић, ученици осмог разреда, друго и треће Николи Лабудовићу и Андреју Ојданићу, ученицима седмог разреда. Сви награђени су из ОШ „Вук Караџић“.

Проглашени побједници фото конкурса

Побједницима фото конкурса на тему „Природа“, организованог у оквиру пројекта „Зелена острва“ који спроводи Општина Беране са партнерима, за ученике основних школа „Вук Караџић“ и „Вукашин Радуновић“ данас су уручене награде.

Проглашени побједници фото конкурса
Николина Боричић (прва награда)

Прву награду је добила Николина Боричић, ученица осмог разреда; другу и трећу Никола Лабудовић и Андреј Ојданић, ученици седмог разреда.

Проглашени побједници фото конкурса
Никола Лабудовић (друга награда)

На фото конкурс пристигло је више од 80 фотографија, а најбоље су проглашене на основу броја лајкова на фејсбук страници Green lands.

Сви награђени су из основне школе „Вук Караџић“.

Проглашени побједници фото конкурса
Андреј Ојданић (трећа награда)

Менаџер пројекта Маја Пешић истакла је да су дјеца и на овај начин, имајући у виду тему конкурса, схватили зашто је важно чувати природу и околину.

„У склопу пројекта била су организована предавања у основним школама „Вук Караџић“ и „Вукашин Радуновић“ на тему „Рециклажа и заштита животне средине“, којима је присуствовало 227 дјеце. У улози предавача био је професор Бранислав Миладиновић„, казала је Пешић.

Подсјетимо, „Зелена острва“ су пројекат прекограничне сарадње који финансира Европска унија, а као водећи апликант спроводи Општина Беране у сарадњи са партнерима: Каритасом, ВИС-ом и општином Малеси е Мадхе. Циљ пројекта је побољшање стања животне средине, а кроз унапређење система управљања отпадом у Беранама.