На тераси старог хотела „Беране“ одржана је конференција поводом презентације пројекта реконструкције овог хотела. Презентовано је идејно- програмско рјешење потпуне реконструкције овог некада елитног угоститељског и туристичког објекта на сјеверу државе.
На задовољство свих становника Берана од изузетног је значаја обнова хотела, који је, као градски бренд, представљао култно мјесто за све Беранце, истакао је предсједник општине Беране Драгослав Шћекић. Реализацијом пројекта реконструкције учиниће се важан корак ка развоју привреде града, побољшању туристичке понуде и генерално развоју овог краја. Како би се пројекат успјешно реализовао неопходно је да се укључе ресорна министарства и институције, а локална управа ће у оквиру својих надлежности пружити сву расположиву помоћ, казао је предсједник Шћекић.
Према ријечима инвеститора Алена Поповића оживљавањем хотела, али у новом руху, оствариће се скроман допринос свеукупном просперитету Берана, утицати на исељавање људи из овог краја, нарочито млађих генерација. ,,Свјесни тежине подухвата у који улазимо, као и велике одговорности, увјерени смо да ћемо у томе успјети, а тиме и показати оправданост наше жеље о улагању у наш град и останка у њему”- истакао је Поповић.
Рекострукцијом некадашњег хотела, не само општина Беране већ и Црна Гора добиће додатне висококвалитетне хотелске објекте који сами по себи подразумијевају генерисање већих прихода и запослености, истакла је Маја Ковачевић, представница Министарства одрживог развоја и туризма и пожељела срећу инвеститору у реализацији пројекта.
Присутне је поздравила и Љиљана Чукић, из Националне туристичке организације Црне Горе и исказала задовољство поводом реконструкције хотела која ће значити и проширење туристичке понуде града и могућност да у укупном туристичком промету Беране заузме већи положај.
Архитекта Новица Митровић и консултант за израду бизнис плана Ивана Зечевић, испред пројектантског студија ,,Архиент”, који је творац је идејно- пројектантског рјешења, присутнима су приближили основне информације о пројекту и фазама у његовој реализацији.
Испред инвеститoра ,,Betongroup Popovic” истакли су да ће по завршетку реконструкције хотела за почетак бити отворено око 40 радних мјеста. Почетак радова се планира за септембар мјесец текуће године. Вриједност инвестиције је око 4,5 милиона еура.

One thought on “Презентован план реконструкције хотела ,,Беране“”

  1. Желимо сви што бржу реконструкцију хотела „Беране“, не само као хотелског и угоститељског, већ и култног а богами и културног објекта не само нашег града. Надајмо се да ће инвеститор Поповић у томе успјети, уз подршку Маје Ковачевић и ресорног министарства, и Љиљане Чукић и НТО Црне Горе. Бивши „бизнисмен“ хотела, као и хотела „Локве“ Алан Аликов из Јужне Осетије, и њима слични…нека се више никада не појављују у Васојевићима!

Comments are closed.