Руководство Општине Беране представило је данас у скупштинској сали, у присуству одборника и представника медија, први општински билтен – 500 здравих дана у којем је обједињено све оно што је локална самоуправа иницирала и реализовала у претходних годину и по дана.

Тим поводом, на презентацији билтена, говорио је предсједник општине Беране Драгослав Шћекић, као и директори предузећа и установа чији је оснивач Општина.

Говор предсједника Шћекића, објављујемо у цјелини:

„Господо новинари, поштовани предсједниче Скупштине и одборници, потпредсједници и колеге-сарадници,

Добар дан свима и све вас срдачно поздрављам.

На самом почетку данашње презентације о раду локалне самоуправе за протеклих 500 дана желим да истакнем да је за све успјехе у послу потребно вријеме. Како би рекли „вријеме тече лагано, али пролази брзо“. Није потребно много снаге да се неки посао обави, али је потребно много снаге да се одлучи шта треба радити.

Са овом одлуком приликом ступања на дужност сви смо се суочили, јер проблеми нијесу трпјели даље одлагање. Оно што нам је свима било најтеже је да најтеже треба урадити одмах.

Затечено стање није уливало баш много оптимизма ни за богатије средине од наше, али обавезе којих смо се прихватили захтијевале су рјешавање у најкраћим роковима. Град је био  затрпан смећем и на ивици епидемије, неизграђени комунални објекти који су много прије требали да су већ у функцији,огромни дугови, неспорни и спорни и тако даље.

Није довољна визија, потребно је много рада.

И радило се, али увијек може и више и боље. Локална самоуправа има своју аутономност, али она је дио шире заједнице и много тога не зависи само од нас. Наши партнери морају бити најприје грађани, предузетници, цивилни сектор како би задовољавали потребе од непосредног интереса за локално становништво. Дешавало се да често нијесмо имали сарадњу у пуном смислу те ријечи, да не кажем неку другу ријеч, али надам се да су то нека времена која су остала за нама.                                  

Данас ћемо презентирати шта смо, колико и на који начин радили, а радили смо са мотом „ради данас и заврши данас“.

По областима говориће директори јавних предузећа и установа. Вјерујем да ће наставити да као добри менаџери не остављају за сјутра оно што они или њима подређени могу да ураде данас. Таквим приступом неизоставно је да се остварује функција локалне самоуправе у корист свих грађана.

Хвала на пажњи!“.

Након предсједника, присутнима су се обратили директори предузећа и установа чији је оснивач Општина Беране и то следећим редом: Милош Бракочевић, ЈУ „Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју“, Саво Вучетић, ДОО „Комунално“, Виолета Фолић, ЈУ „Полимски музеј“, Слободанка Ивановић, ЈУ „Центар за културу“, Горан Зоњић, ДОО „Спортски центар“, Иван Радевић, Туристичка организација Беране и Миро Вешовић, Агенција за изградњу и развој, док је у име ДОО „Водовод и канализација“ говорио Раде Вуковић.

Својим излагањима упознали су присутне и јавност са  активностима  и постигнутим резултатима које су реализовали у претходних 500 дана општинске власти.

 

Инфо билтен Општине Беране – 500 здравих дана можете преузети овдје

One thought on “Представљен Инфо билтен Општине Беране – 500 здравих дана”

  1. „Nakon duze vremena smo uveli praksu pranja ulica“ pise u Biltenu.
    Pitanje:koliko puta i kad ste zadnji put oprali ulicu VIII-me Crnogorske na potezu-pocetak Obilaznice do pasaza u centru?

Comments are closed.