Предсједник oпштине Драгослав Шћекић састао се јуче на Цетињу са министром културе Црне Горе Павлом Горановићем и директором Дирекције јавних радова Жарком Живковићем.

На састанку је било ријечи о могућностима унапређења инфраструктуре када су у питању институције које се баве културном дјелатношћу. Разматрана је могућност реконструкције постојећег Центра за културу Беране или изградње новог објекта.

Из Министарства су најавили подршку што се тиче израде пројектног рјешења, које ће за Општину Беране бити одговарајуће.

Разговори ће се наставити и у наредном периду, некон којих ће бити донесена одлука на који начин ће се пројекат реализовати.

One thought on “Предсједник на Цетињу поводом реконструкције Центра за културу”

  1. С обзиром да град Беране нема баш много објеката од изузетне културне и вјерске вриједности (сем манастира, зграде гимназије, турске пограничне кршле, једног вакуфа „код чесама“, општинске зграде, зграде музичке школе, куће војводе Гавра Вуковић, задужбине витешког краља ослободиоца Александра I Kарађорђевића-Дома трезвености), логично би било да се реконструише зграда биоскопа, те култне и културне институције Берана и Васојевића, која се данас назива Центар за културу. Изградњом новог објекта за те намјене само би се потрла и прекинула ионако мала културна традиција нашега града, то нијесу чиниле ни многе моћније државе и среднине са већом културном традицијом. За нове објекте културе сам свакако, али за ниподаштавање постојећих сам против, као, убијеђен сам, и већина наших суграђана.

Comments are closed.