У присуству великог броја грађана Берана, родбине погинулих у ратовима од 1990. до 1999. године данас је обиљежена седамнаестогодишњица НАТО бомбардовања Савезне републике Југославије полагањем цвијећа на спомен обиљежје палим борцима подигнутом испред зграде Општине. Цвијеће су, поред породица погинулих ратника, положиле делегације Општине Беране на челу са предсједником општине Драгославом Шћекићем и предсједником СО Беране Гораном Киковићем, те бројни поштоваоци, међу њима су делегације Удружења бораца ратова из 1990 – 1999. и ОО Нове српске демократије.

Присутнима се обратио предсједник Удружења бораца ратова од 1990- 1999. Саво Вучетић, који је том приликом рекао:

„Овај споменик свједочи о временима када су у борби за одбрану отаџбине гинули наши храбри синови. То су људи које не смијемо заборавити, јер су они оличење патриотизма. Они су својом храброшћу и достојанственим држањем доказали да су на овим просторима чојство и јунаштво увијек били изнад дезертерства, без обзира ко се налазио на власти. Нажалост, наше Удружење, као ни породице преминулих ратника,  никада нијесу били уважени од стране државног врха Црне Горе. Због таквог односа неко треба да се стиди“.

Приликом полагања цвијећа, нагласио је да поменуто Удружење никада неће дати подршку уласку Црне Горе у НАТО савез, који је, како је навео, сијао смрт и на нашим просторима.

– НАТО је, предвођен Америком као свјетским полицајцем, на бруталан начин извршио агресију на СРЈ. Гађали су породилишта, рушили мостове и путеве, убијали дјецу и недужне цивиле. Тада је прва жртва пала у Црној Гори. То су само неки од разлога због којих никада нећемо подржати улазак Црне Горе у НАТО. Ми не желимо да наша дјеца буду месо топовском ђулету које се налази у рукама Америке и њених савезника.  Не желимо да наша дјеца ратују за њихове интересе, јер њима ништа није свето – поручио је Вучетић.

 

 

One thought on “Општинско руководство одало почаст погинулим у ратовима од 1990. до 1999. године”

  1. Удружење, као ни породице преминулих ратника, никада нијесу били уважени од стране државног врха Црне Горе. Због таквог односа неко треба да се стиди“.

Comments are closed.