Представници Општине Беране, Кошаркашког савеза Црне Горе и кошаркашки радници разговарали су у петак о актуелном стању беранске кошарке.

Састанку су присуствовали предсједник Драгослав Шћекић, Зоран Јојић, секретар за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО; Богдан Тањевић, селектор мушке репрезентације и Данило Митровић, директор репрезентативних селекција, прослављени кошаркашки асови из нашег града, као и директори два кошаркашка клуба. Представници КСЦГ упознати су са тренутном финансијском ситуацијом и стањем у раду локалних клубова, као и са чињеницом да је за њихово функционисање потребна помоћ националног савеза.

С обзиром да у Беранама постоје два кошаркашка колектива, а не постоји сенирска екипа, челници КСЦГ предложили су формирање јединственог клуба, као и низ других мјера за унапређење садашњег стања.

Предсједник Шћекић је исказао задовољство посјетом челника националног савеза, као и чињеницом да локална управа дијели мишљење о образовању једног клуба који би вратио домаћу кошарку на мјесто које јој и припада. Предложено је руководствима оба клуба да размотре овај предлог и сходно томе донесу одлуку која ће бити најбоље решење за све.

Заједнички је оцијењено да је досадашња сарадња и комуникација локалне управе, националног савеза и клубова била веома успјешна.

One thought on “Општина и Кошаркашки савез се залажу за уједињење клубова”

Comments are closed.