Предсједник општине Беране, г-дин Драгослав Шћекић узео је учешће на међународној конференцији „Социјално предузетништво у Црној Гори и Босни и Херцеговини: могућности и изазови“, одржаној данас у Беранама. Конференција је одржана у оквиру пројекта „Превладавање предрасуда и промоција нових алата за професионалну интеграцију особа са инвалидитетом у БиХ и Црној Гори“, који реализује Каритас Барске надбискупије, а финансира Европска Унија.

Предсједник Шћекић је, поздрављајући присутне, изразио задовољство што је и општина Беране, уступањем простора на коришћење, дала свој допринос реализицији овог пројекта, и на тај начин омогућила успостављање социјалног предузећа које ће запослити 3 особе са инвалидитетом.

У наставку је указао на значај социјалног предузетништва у рјешавању економских, здравствених, образовних и других проблема, кроз рад запослених из категорија рањивих група, и на чињеницу да заједницу мора да препозна ове проблеме и да учествује у њиховом рјечавању.

На самом крају, предсједник је изразио задовољство досадашњим партнерским односом и пожелио успјешан рад.

Конференцији су присуствовали и руководилац Службе предсједника Дубравка Јованчевић, менаџер Општине Дарко Стојановић, пројект менаџер Маја Гаровић и савјетник за односе с јавношћу Ирина Зечевић.

Обраћање предсједника Шћекића можете преузети овдје:

Говор пресједника општине Драгослава Шћекића