Општина Беране је за потребе Комуналног предузећа преко пројекта „Зелена острва“ обезбиједила набавку возила за одношење отпада.

текст

Према ријечима пројект менаџера Маје Пешић, Комунално предузеће добило је нови камион за прикупљање и одлагање отпада чију набавку је финансирала Европска унија преко пројекта „Зелена острва“, а који спроводи Општина Беране у сарадњи са партнерима.

„Поменути пројекат се реализује у оквиру програма прекограничне сарадње Црна Гора – Албанија и има за циљ заштиту животне средине и правилно управљање отпадом, а чија укупна вриједност је око пола милиона евра“, објаснила је Пешићева.

Током церемоније примопредаје кључева камиона предсједник општине БеранеДрагослав Шћекић, истакао је да се нада да ће ова вриједна донација помоћи свеукупном ефикаснијем управљању отпадом у општини.

„Ова донација је примјер конкретне подршке Општине Беране Комуналном предузећу“, казао је пресједник.

текст

Директор Саво Вучетић је казао да је донација камиона за одношење смећа изузетно важна за њихово предузеће.

„Помоћи ће нам да одржавамо задовољавајући ниво чистоће у приградским насељима, с обзиром на чињеницу да ће се у том подручју камион користити за потребе одвожења отпада који ће бити разврстан на суви и мокри“, навео је он.

Церемонији примопредаје присуствовао је менаџер Општине Владимир Ђаковић, као и чланови пројектног тима Данка Голубовић, Рада Барјактаровић и Татјана Малишић – Делевић.