Гледајући утакмице ОФК „Беране“ и пионирске репрезентације Црне Горе, све више се чини да би млади фудбалер Лука Бубања у будућности могао да игра за неки од великих европских клубова.

Лука Бубања, један од најбољих младих фудбалера Црне Горе

Иако му је тек 14 година, талентовани Беранац већ двије године игра за национални тим, а у последњој утакмици против Словеније је понио капитенску траку. Био је први стријелац лиге и најбољи стријелац првенства, који је 28 пута затресао мрежу противника, у сезони 2018/19. Такође, важи за једног од најбољих играча репрезентације Црне Горе У15.

Са ОФК “Беране” је прошле године освојио Куп државе, Првенство и Куп Сјеверне регије. Они су од четири могућа прва мјеста – по два у регији и два на државном нивоу, освојили три. Треба истаћи да је овај клуб троструки, узастопни освајач дупле круне у нашој регији. На тај начин постали су најтрофејнија екипа у свом узрасту у Црној Гори.

Фудбал је већ дио Лукиног живота, и како ствари стоје, његов будући животни пут. У наставку прочитајте шта је рекао, тим поводом, за серијал Будућност беранског спорта.

Лука Бубања, један од најбољих младих фудбалера Црне Горе

О.Б.: Како је изгледао твој фудбалски почетак и зашто си се баш одлучио за фудбал?
Л.Б.: Почео сам да тренирам са седам година у ОФК „Беране“, гдје сам и даље. Био сам у другом разреду основне школе. Мој таленат су препознали тренери Марко Лалевић и Бобан Аковић, који су ме и пребацили да играм за старију групу. Морам напоменути да су ми и родитељи велика подршка.
О.Б.: Школу ниси запоставио?
Л.Б.: Нисам, наравно. Идем у девети разред ОШ „Вукашин Радуновић“ и одличан сам ученик.
О.Б.: На којој позицији играш?
Л.Б.: Играм на позицији лијевог крила и лијевог бека. Лично ми је најважније да испунимо на терену оно што тренер тражи од нас.

О.Б.: За који би клуб волио да играш у будућности и какви су твоји планови?
Л.Б.: Тренутно не видим себе у другом клубу, иако бих волио једног дана да играм за Црвену звезду или Јувентус. Циљ је да и даље напредујем, да будем све бољи.
О.Б.: Беранци су у финалу Купа против Будућности у Подгорици славили резултатом 1:0. Побједоносни гол постигао је Матија Марсенић, након једанаестерца који си изборио управо ти. Да ли је било лако освојити Куп Црне Горе?
Л.Б.: Освојити куп ове године није било лако. На том нивоу такмичења нема лаких противника. Много труда смо уложили и успјели смо као тим који је беспрекорно функционисао.
О.Б.: Какав је осјећај играти за репрезентацију и како си добио позив?
Л.Б.: Одличан осјећај, част је играти за репрезентацију. Добио сам позив прије двије године током припрема у Будви, када сам својом игром привукао пажњу селектора.
О.Б.: Имаш ли омиљеног фудбалера?
Л.Б.: Највише волим како игра Меси, али не желим да се упоређујем са било којим играчем. Желим да будем познат као Лука Бубања.
О.Б.: Да ли имаш неку поруку за младе фудбалере – таленте, који би жељели да буду као ти?
Л.Б.: Поручио бих младима да се баве спортом, јер спорт може да им пружи многе лијепе ствари у животу. Само радом и упорношћу могу да остваре свој циљ.

Лука Бубања, један од најбољих младих фудбалера Црне Горе

Лукин отац је иначе свештеник, док се мајка у младости бавила рукометом. Њеним стопама је наставио старији син. Поред њега, Лука има још двије сестре.

Аутор:

Никола Урошевић