У организацији Општине Беране, у недељу на Његошевом тргу одржана је традиционална манифестација ,,Ладица ђинђува по тргу просута“.

Цјелодневни програм је почео ликовном колонијом у 15 часова која је окупила велики број љубитеља ликовне умјетности. Посјетиоци су имали прилику да се упознају са учесницима колоније и уживају њиховом раду. Сликарско умијеће показали су академски умјетници Мерин Смајлагић, Мира Гарчевић и Тамара Осмајлић. Учешће су узели и побједници ликовног конкурса који је недавно организовао Центар за културу Беране: Малевић Александар, са менторком проф. Сањом Целић, Софина Тајић, са ментором проф. Борисом Вујовићем, Сергеј Лабан, Анђелка Секулић и Милан Марић. У склопу ликовне колоније урађена су два мурала, умијећем и трудом Славише Ђиновића и Марка Ивановића. Завршени радови изложени су у 18 часова.

Други дио догађаја обиљежио је поетско- музички програм, који је почео у 19.30 часова. Пред публиком коју умјетност и култура инспирише, стихове су казивали Беранци Слободан Вуковић, писац и новинар, Миомир Мишовић, књижевник и публициста, професор и књижевник Раде Јолић, писац Велимир Ралевић, списатељице Мила Дубак Зечевић, Риалда Рамусовић и Данијела Петровић, као и Ксенија Дашић, побједница Општинске смотре рецитарора у категорији средњих школа.

За пријатан амбијент и музичку подлогу побринуле су се Наташа Дјаченко, професорица клавира, Драгана Поповић, професорица виолине и Дејан Вучетић, професор хармонике. Пјевачке групе ,,О Dive bel Canto“ и ,,Горске очи“ одушевиле су присутне сетом пјесама које су извеле.

Програм је водила Кристина Губеринић.

Сви посјетиоци су имали прилику да уживају у вину спонзора винарије ,,Крговић“ и колачима пекаре ,,Марковић“. Манифестацију су подржали ,,Десетка“ и Савјет младих Општине Беране.

One thought on “Ладице ђинђува и ове године на Његошевом тргу”

  1. Академске сликарке Тамара Осмајлић и Мира Гарчевић достојне су насљеднице чувене Васојевке,прве српске сликарке и вајарке,Вукосаве Вуке Велимировић.

Comments are closed.