Данас је у радној посјети општини Беране боравио Жарко Живковић, директор Дирекције јавних радова и Мијо Перуничић, замјеник директора Дирекције. Они су са предсједником Општине Драгославом Шћекићем и његовим сарадницима разговарали о пројектима које Дирекција реализује на подручју наше општине.

Директор Дирекције разговарао је о проблему који је настао на путном правцу ка Рујиштима, гдје је дошло до оштећења асфалта, те ће ,,Црнагорапут“ а.д. у координираним активностима са Општином Беране приступити санацији ове саобраћајнице. Радови у Терамској улици теку предвиђеном динамиком. У току су активности које се односе на постављање расвјете. У плану је уређење улице Ђеда Војводића, која се налази у наставку Терамске ка новој спортској дворани, као и улице Цреног крста.

Што се радова на спортској хали тиче у току је бетонирање подне плоче, постављање браварије, изводе се радови на електричним, водоводним и канализационим инсталацијама, припремљени су фасадни панели и наредних дана очекује се постављање стакала. За средину септембра планирани су радови на уређењу терена. Према ријечима директора Живковића завршетак радова на новој спортској дворани у Беранама очекује се у првој половини наредне године.

На састанку  се разговарало о пројекту који се односи на систем пречишћавања отпадних вода,  а који ће се реализовати средсвима Делегације ЕУ у Црној Гори, Владе Црне Горе и општине Беране. Пројекат је вриједан 13 милиона еура. Када је ријеч о Универзитетском центру урађено је идејно рјешења за систем гријања. Завршетак радова на грејном систему планиран је за крај љета наредне године.

Током састанка било је ријечи и о некадашњем привременом оплагалишту комуналног отпада Васове воде, као и о Поликлиничом центру, гдје су у току финални радови.

Састанку су присуствовали и потпредсједници Општине: Свето Митровић, Раде Кљајић и Драгутин Јоксимовић, директор Агенције за инвестиције и изградњу Миро Вешовић са сарадником Милошем Раичевићем, који су након састанка обишли радове на спортској хали и Плоклиничком центру.

One thought on “Директор Дирекције јавних радова Жарко Живковић у радној посјети Општини Беране”

  1. Na današnjem (nedjelja,30.10.2011) Prvenstvu Crne Gore za sve uzrastne kaortgeije u izvođenju formi (poomsea), održanom u JUSSŠ Mirko Vešović (Ekonomska škola) učestvovalo je pet članova/ca našeg kluba koji su ostvarili slijedeće rezultate:1. Dino Arifović (8.geup) je u kategoriji mlađih pionira (8.-5.geup) osvojio II.mjesto i srebrnu medalju;2. Sara Arifović (8.geup) je u kategoriji mlađih pionirki (8.-5.geup) osvojila V.mjesto;3. Milena Šćepanović (8.geup) je u kategoriji mlađih pionirki (8.-5.geup) osvojila IV.mjesto;4. Mia Đurović (8.geup) je u kategoriji kadetkinja (8.-5.geup) osvojila III.mjesto i bronzanu medalju;5.Zoran Nedić (2.dan) je u kategoriji seniora (iznad 1.dan) osvojio I.mjesto i zlatnu medalju.Ovim putem se zahvaljujemo svim članovima/cama koji/e su se takmičili/le, kao i njihovim roditeljima i ostalim članovima/cama koji/e se nisu takmičili na velikoj podršci iz publike.Nadamo se da će na slijedećem takmičenju, ne samo u izvođenju formi (poomsea) već i u sportskoj borbi (kyorugi), učešće našeg kluba biti još masovnije.U toku slijedeće nedjelje biće objavljene i fotografije sa takmičenja na facebook stranici kluba.Predsjednik TK Akademac mr Zoran Nedić, dipl.inž.

Comments are closed.