Аматерско позориште Центра за културу – Беране наступило је у Београду са представом “Идемо у лов” по тексту Жоржа Фејдоа, а у режији Горана Бјелановића 22. и 23. априла у позоришту “Славија” и Културном центру “Чукарица”.

Представа је изазвала велико интересовање београдске публике међу којима су били и угледни позоришни критичари који су имали само ријечи хвале за беранску аматерску трупу.

Ова комедија у три чина описује брачни пар из прве половине 20. вијека. Леонтина, отмена госпођа аристрократксих манира, сазнаје да јој муж није вјеран. Под изговором да иде у лов, господин Дишотел иде својој љубавници. Леонтина решава да му се освети, искористивши удварање најбољег пријатеља свог супруга, доктора и пјесника Морисеа.

Велики мајстор комичних заплета, Жорж Фејдо, смјешта брачне “излетнике” под исти кров (пансион госпође Де ла Тур), чиме поставља темеље вансеријској комедији.

RAD_3993

За “Идемо у лов” у продукцији Центра за културу, режију потписује Горан Бјелановић, помоћник редитеља је Давид Дољаница, сценографију су урадили Ирвин Масличић и Асмер Руговац, костиме Јасмина Цвијовић, дизајн звука Осман Заимовић. У представи играју глумци Ирина Кастратовић, Предраг Шћекић, Ребека Чиловић, Марко Радојевић, Марија Иритано, Васко Драговић, Дарко Пантовић, Паола Иритано, Дајана Богавац, Милена Ђукић и Емир Муратовић.

Представа је премијерно изведена на сцени Центра за културу 29. јула 2015. године.

На матичној сцени и гостовањима “Идемо у лов” је видјело више од 2.000 људи.

На седмој смотри глумачких остварања “Гулини дани”, одржаној крајем марта ове године у Петровцу на Млави, Предраг Шћекић је за улогу Дишотела освојио награду за глумца вечери.

One thought on “Београдска премијера представе “Идемо у лов””

  1. Уредништву портала упућујем веома озбиљну замјерку. Зашто не уведете рубрику, рецимо, из историје – зар Васојевићи могу без ње? Толико интересантних прилога би било, сматрам, нарочито за наше људе из дијаспоре. Ко посјећује ваш портал у чуду се чуди да, поред дневно-политичких активности општинских челника и неких других (корисних) дешавања у општини и мјесним заједницама, нема прилога из историје Васојевића, којих је више било на старом сајту. Заинтересовани посјетилац „званичне презентације“, који није из Васојевића, тешко ће сазнати било какав релевантан историјски податак или причу о беранском крају. Дакле, није све у дневној политици „зачињеној“ са прилозима из културе, спорта, пољопривреде, заштите животне средине, посјетом неког амбасадора из Подгорице… Обогатите већ једном ваш сајт са садржајима који могу посјетиоцу да пруже све оно што посједује Беране – да не трага, парцијално, по подацима на интернету. То је суштина моје примједбе. Не замјерите!

Comments are closed.