„Ово је још једна у низу чињеница која доказује да се не може поднијети изборни пораз на државном нивоу, а што се Берана тиче показали су резултати парламентарних избора у којима је ДПС катастрофално изгубио“, наводе, између осталог, из коалиције „Здраво Беране“.

ЗДРАВО БЕРАНЕ: Опструкцијама ДПС, СД и БС одлажу доношење значајних одлука за грађане Берана

Поводом одлагања данашњег засиједања сједнице Скупштине општине Беране, огласили су се из одборничких клубова политичких партија које чине владајућу коалицију „Здраво Беране“, следећим саопштењем:

„Изражавамо своје дубоко незадовољство данашњим поступком одборника опозиције из редова ДПС, СД и БС који су својим недоласком на скупштинско засиједање свјесно опструирали усвајање многих одлука које су од великог значаја за грађане Берана.

Наиме, због оправданог разлога, односно болести одборника владајуће коалиције, Скупштина није имала кворум за пуноправно одлучивање, а тај разлог без обзира што је болест у питању није допринио томе да опозиционим одборницима проради савјест и учествују у раду Скупштине за добробит свих грађана Берана. Без обзира што су на колегијумима шефова одборничких клубова више пута истицали да ће због новонастале ситуације, односно епидемије Ковид 19, показати  конструктивност на начин што неће опструирати рад локалног парламента, данас су показали својим недоласком и опструкцијом, да им у првом плану није интерес грађана, већ онемогућавање рада Скупштине.

Потребно је истаћи да је између осталих важних одлука, на данашњем дневном реду био и предлог одлуке о прибављању непокретности за ново градско гробље које је нужна потреба за град Беране. Позната је чињеница да су капацитети постојећег градског гробља исцрпљени, па су грађани Берана дошли у ситуацију да немју где да сахране своје најближе. Због оваквог стања грађани су принуђени да своје најмилије сахрањују у туђим гробницама или да у ове сврхе користе сеоска гробља, јер слободних гробних мјеста на градском гробљу више нема.

Образложење од стране шефова одборничких клубова опозиције за данашњи недолазак је да одлуке и нису толико важне и хитне да би они присуствовали заказаном засиједању Скупштине.

Очигледно да овим поступком опозицији у Беранама ништа није свето па чак ни мртви који немају гдје да се сахране.

Ово је још једна у низу чињеница која доказује да се не може поднијети изборни пораз на државном нивоу, а што се Берана тиче показали су резултати парламентарних избора у којима је ДПС катастрофално изгубио.

Остављамо грађанима Берана да сами процјене да ли је изградља новог градског гробља важна или не“.