У нашем граду, у просторијама Дома ученика и студената, у току је други викенд Прве шаховске лиге Црне Горе, у оквиру којег ће бити одиграно пет кола.

Шаховски клуб (ШК) „Беране“ представник је наше општине, а у лиги партиципирају још ШК „Румија 1998“, „Дама“, „Дијагонале“, „Основне и средње школе“, „Цетиње“, „Плавско језеро“, „Брсково“ и „Анпасан“.

ШК „Беране“ у основном саставу има осам такмичара, од којих се у Првој лиги надмеће њих шест. Прва табла клуба је Милоје Маљевић, друга Војислав Ивановић, трећа Милоња Анђић, четврта Владан Анђић, пета Миодраг Малишић и шеста табла Драган Спалевић.

Након првог викенда, који је одигран на Цетињу и обухватио је четири рунде, берански шахисти су четврти на табели и најављују да ће се до посљедњег кола у недјељу вече, које ће означити крај овогодишњег шампионата, борити за пласман у Премијер лигу.

„Данас ће бити одиграно једно, а сјутра и прексјутра по два кола. Наш клуб има шансу да се пласира у највиши ранг такмичења, а услов за то је да савладамо све до краја, за шта ћемо се максимално портудити. Прва два дана имамо релативно лакше противнике, док ће за улазак у Премијер лигу бити одлучујућа два кола која су на програму у недјељу, када ћемо се састати са ШК „Дијагонале“ и ШК „Дама“, казао је делегат у Скупштини Шаховског савеза Црне Горе испред ШК „Беране“ Миодраг Малишић.

Такмичење, које се одржава у оквиру манифестације „Дани шаха Беране 2022“, отворио је секретар Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Општине Беране Владимир Асановић.

Извор: Портал Радио Беране.