Беране је било домаћин највећег  такмичења  икада организованог на сјеверу наше државе, 63. Првенства Балкан у кросу, које је данас успјешно завршено.

Такмичење је одржано на аеродрому Беране, а учешће је узело око 200 спортиста из 15 земаља, чланица Балканске атлетске федерације који су се  такмичили у шест дисциплина, у категоријама за млађе јуниоре/ке, млађе сениоре/ке и сениоре/ке.

 У појединачној конкуренцији најуспјешнија је  била репрезентација Израела, друго мјесто припало је стандардно спремним атлетичарима Турске репрезентације, а највећи број  медаља освојили су такмичари Украјине, па самим тим у екипној конкуренцији Украјини је припало прво мјесто. Запажене резултате  на овом такмичењу имале су екипе Румуније и Бугарске.

Завршено 63. Првенство Балкана у кросу

Награђеним такмичарима и такмичаркама медаље, пехаре и дипломе уручили су предсједник општине Беране и Организационог одбора Драгослав Шћекић, потпредсједник Балканске атлетске федерације Слободан Бранковић, предсједник Атлетског савеза Црне Горе (АСЦГ) Гојко Бањевић, директор АСЦГ Милорад Вулетић, генерални секретар АСЦГ Милан Маџгаљ и директор Организационог одбора Зоран Јојић.

„Велики труд се исплатио, успјели смо да као домаћини будемо на висини повјереног задатка и покажемо наше гостопримство, у прилог томе говоре и похвале потпредсједника Балканске федерације г. Бранковића и осталих учесника. Спорт је у нашем граду увијек имао значајно мјесто, што смо потврдили и овим спортским догађајем и показали да је Беране озбиљан град у организацији спортских манифестација“, казао је Јојић.

Завршено 63. Првенство Балкана у кросу

Помоћ у организовању ове спортске манифестације пружили су Балканска атлетска федерација и Атлетски Савез Црне Горе, а спонзори су Кока Кола ХБЦ Црна Гора, Црногорска комерцијална банка, минералне воде „Суза“ и „Рада“ и дански малопродајни ланац намјештаја и декоративног ентеријера „ЈYSK“.