Поводом завршетка радова на изградњи 1300 метара новог водовода у МЗ Буче, који је био оштећен услед поплава које су задесиле беранску општину у новембру мјесецу, данас  je одржана конференција за медије.

Предсједник oпштине Беране Драгослав Шћекић том приликом изразио је задовољство што је, изградњом новог водовода, мјештанима мјесне заједнице Буче омогућено квалитетно снабдијевње водом.

,,Поред мјештана Буча, посебну захвалност упућујем припадницима Војске Црне Горе, Министарству одбране, уз чију помоћ је реализован овај пројекат вриједности око тридесет хиљада евра“ – казао је предсједник Шћекић и нагласио да ће и убудуће локална самоуправа рјешавати приоритетне проблеме са којима се мјештани  мјесних заједница суочавају.

Пуковник Војске Црне Горе Рамиз Пејчиновић истакао је да ће Војска Црне Горе и убудуће општини Беране пружати расположиву помоћ. Он је нагласио да је Војска недавно пружила помоћ и општинама Петњица и Гусиње,  које су такође имале штете услијед новембарских поплава.

Члан Савјета МЗ Буче Драгољуб Бојовић, у име мјештана и Савјета, захвалио се припадницима Војске, Општини Беране, Агенцији за изградњу и развој и беранском Водоводу, јер је, изградњом новог водовода,  мјештанима Буча ријешен деценијски проблем.

Радови на водоводу на Бучу реализовани су заједничком сарадњом Војске Црне Горе и ДОО ,,Водовод и канализација“, а финансирани су средствима из буџета Општине Беране и донацијом предузећа ,,Хидроенергија Монтенегро“ ДОО.