Свечаност поводом завршетка радова на реализацији пројекта изградње водовода у Доњој Ржаници одржана је данас у овој мјесној заједници. Овим поводом, пригодне говоре одржали су предсједник општине, Драгослав Шћекић, предсједник МЗ Доња Ржаница, Синиша Чукић и представник Мормонске цркве у Црној Гори, Елдер Кери.

Поменута црква је донирала средства у износу од близу 23.000 евра за успјешан завршетак пројекта водоснабдијевања, тако да је овој свечаности присуствовала и његова супруга, са којом иначе заједнички управља организацијом у Црној Гори, Сузан Кери.

IMGL9874

Поздрављајући све оне који си били укључени у реализацију самог пројекта, предсједник Шћекић је истакао да представља велико задовољство што је његовом реализацијом успјешно ријешен дугогодишњи проблем водоснабдијевања у овој мјесној заједници.

„Велику захвалност дугујемо представницима Мормонске цркве у нашој земљи који су издвојили значајна средства и на тај начин омогућили да успјешно завршимо пројекат изградње водовода у овом мјесту. Истовремено подсјећам да ово није први пут да поменута организација донира одређена средства за изградњу водвода, односно да је то раније био случај у  мјесној зајеници Калудра“, казао је предсједник и истакао да су њихови представници све вријеме пратили сам процес реализације и увјерили се на лицу мјеста да су опредијељена средства намјенски утрошена што је за њих значило да је Општина Беране поуздан партнер а следећа сарадња у Доњој Ржаници говори у прилог томе.

„Такође, морам напоменути да је пројекат изградње водовода, поред Мормонске цркве и Општине Беране, која је опредијелила значајна средства из свог буџета, подржало и Министарство пољопривреде и руралног развоја издавајањем одређених средстава. Међутим, ангажовање мјештана, представника мјесне заједнице, волонтера и беранских предузетника допринијело је у великом дијелу његовој реализацији, и ја се на томе свима вама овом приликом захваљујем“, нагласио је предсједник општине и додао да је циљ локалне управе да се грађани активно укључују у рјешавање својих проблема, наравно у сарадњи са Општином, како би направили квалитетан амбијент за опште добро.

Предсједник је на крају подсјетио да је Општина Беране заједно са својим предузећима, Агенцијом за изградњу и развој и  Водоводом и канализацијом, рјешавање водоснабдијевања у овом мјесту одредила као приоритетни циљ у датом тренутку.

Оно што је остало да се уради у наредном периоду јесте да се хлорише вода и уграде водомјери, закључио је на крају предсједник.

IMGL9843

У свом обраћању предсједник МЗ Доња Ржаница Синиша Чукић захвалио се Општини и њеним предузећима, представницима Мормонске цркве, Министарству пољопривреде и одрживог развоја, мјештанима и беранским предузетницима, који су допринијели успјешној реализацији овог значајног пројекта за њихову мјесну заједницу.

„Укупна вриједност овог пројекта водоснабдијевања исноси 80.000 евра за 350 домаћинстава. Грађани су својим учешћем обезбиједили близу 13.000 евра. Остатак је обезбиједила Општина Беране, ресорно министарство одрживог развоја, а ту је значајна донација Мормонске цркве без које исти не би у релативно кратком временском року реализовали“, казао је он.

IMGL9886

О значају поменутог пројекта говорио је и Елдер Кери, представник Мормонске цркве у Црној Гори.

„Не смијемо занемарити значај овог пројекта који на конкретан начин поспјешује квалитет живота становника и наредних генерација у овом мјесту. Напоре које смо сви заједно овдје уложили, локална самоуправа, донатори и мјештани, у његову реализацију, помоћи ће годинама које долазе свима нама“, казао представник цркве и истакао да је привилегија њихове организације што су могли да помогну један овако значајан пројекат.

По завршетку официјалног дијела, мјештани и представници МЗ Доња Ржаница, за све госте приредили су пригодну закуску.