Представом „ Говори тише да те боље чујем“, у извођењу ученика гимназије „Панто Малишић, синоћ је, у препуној сали Центра за културу завршена трећа Смотра драмског аматерског стваралаштва. Током тродневног трајања смотре, у седам представа, играло је преко 50 талентованих ученика. Смотру је посјетило близу 1800 гледалаца.

Одлуком стручног жирија, у саставу Слободанка Ивановић, директорка Центра за културу, Марија Иритано, библиотекарка и Вуко Трифуновић, руководилац Службе за културно-умјетничку, сценску и биоскопску дјетност, за најбољу представу проглашена је „ Новогодишња бајка“, коју су извели ученици ОШ “Вук Караџић“. Ова представа, рађена по тексту Љубише Ђокића, а у режији Тање Јањушевић, добила је награде за најбољу сценографију и костим. Награда за најбољу женску улогу припала је Десанки Карличић за улогу Совије у представи „Волим и ја наранџе но трпим“, ОШ „ Владислав Рајко Кораћ“ из Штитара. Представа је рађена по тексту Миодрага Караџића, у режији Ранке Перишић – Бабовић. Аријан Ђерекарац, ученик ОШ „Вукашин Радуновић“ добио је награду за најбољу мушку улогу. Ђеракарац је играо Вука Мандушића у представи „ Сан Вука Мандушића“, Петра Петровића Његоша. Сценарио за представу урадили су ученици драмске секције у режији професорке Маје Крговић. За најбољу епизодну женску улогу награда је уручена Јовани Голубовић, за улогу старе године у представи „Новогодишња бајка“ученика ОШ „Вук Караџић“!. За улогу тате у представи „ Говори тише да те боље чујем“, ученика гимназије „Панто Малишић“, награда за најбољу епизодну мушку улогу припала је Луки Нововић. Сценарио и режију за ову представу потписује Љерка Петковић. Сарадник у режији био је Марко Радојевић. Ученици гимназије „ Панто Малишић“ добили су и награду за најбољу колективну игру. Марија Губеринић и Саша Вељић, ученици ОШ „ Полица“ добили су награду за најбољу партнерску игру. Они су у представи „ Малограђани“ у режији Светлане Бајић, играли мајку и сина. Од ове године установљена је и награда за најбољу бравуру. Одлуком жирија, награду је добио Марко Ралевић, ученик гимназије „ Панто Малишић“.

Горица Ћулафић, аниматорка културних програма, у име Центра за културу, организатора смотре, захвалила се директорима школа, менторима, родитељима и ученицима на успјешној сарадњи. Ћулафић је истакла да ће најбоља представа „ Новогодишња бајка“ бити изведена у оквиру Међународног фестивала глумаца, пјевача и забављача „ Лимско срце 2018.“ , који ће бити одржан у октобру ове године.