Успјешно је завршен други Међународни дјечји фестивал забављача, глумаца и пјевача ,,Лимско срце“ Беране 2015.

Трећег и последњег дана фестивала ,,Лимско срце“, дјеца су већ од 10 сати била у прилици да се друже са гостима фестивала. У том термину изведена је представа ,,Вашар“ по драматизованим текстовима Добрице Ерића. Најмлађој публици представио се Центар за његовање традиционалне културе ,,Абрашевић“ из Крагујевца. И како само име Центра каже кроз игру дјеци су представљени традиција и обичаји као и називи предмета који се од вајкада користе на селу, а све упаковано у лијепу сеоску љубавну причу.

Највише симпатија код наше публике изазвала је представа ,,Лилипутанска свадба“ у којој су ученици О.Ш. ,,Вук Караџић“ играли по тексту Тода Николетића. Дјеца су играла за своје другаре, за дјецу и то је био пун погодак ,што је потврдила атмосфера у сали Центра за културу.

Трећег дана фестивала у 17 сати гостовало је Аматерско позориште из Колашина са представом ,,Магареће године“ по тексту Бранка Ћопића. Да су ђачки дани најљепши, једини и непоновљиви потврдио је и овај роман Бранка Ћопића.

И овог последњег дана фестивала Центар за културу је посјетило више од 800 дјеце у три приказане представе. Радост, смијех и аплаузи означили су и овај трећи фестивалски дан дружења са нашим најмлађим суграђанима.

Позоришни ансамбли из Никшића, Берана, Плава, Колашина, Крагујевца, Београда и Зенице, као и аниматори и забављачи из Бара и Подгорице смјењивали су се на сцени Центра за културу, у главној улици, на платоу испред зграде Општине играјући различите позоришне представе за најмлађе уз анимацију, музику и игру. Програми гостију из Црне Горе, Србије и БиХ, поред едукације подарили су и велику радост управо дјеци.

Центар за културу и Општина Беране као организатори и покровитељи фестивала ,,Лимско срце“ изражавају велико задовољство сарадњом са школама, великим бројем посјетилаца фестивала (више од 3.000), као и квалитетом приказаних програма. Сви програми били су бесплатни за дјецу.

Фестивал ,,Лимско срце“ је дјеци из наше општине пружио довољно добрих повода за снове и машту, а то је оно што највише вриједи.