Предсједник општине Драгослав Шћекић и менаџер Дарко Стојановић присуствовали су догађају поводом затварања ИПА 2011 пројекта ,,Јачање конкурентности малих и средњих предузећа у Црној Гори кроз развој кластера“.

Учесници догађаја  упознали су се са оствареним резултатима пројекта, који су имали за циљ јачање конкурентности тржишног приступа четири селектована кластера у Црној Гори, са акцентом на Сјеверни регион и мање развијене општине. ЈЕдна од активности на пројекту је била и формирање и јачање  кластера узгајивача слатководне рибе у Беранама. Пројекат се финансира од стране Европске уније, кофинансира и спроводи Организацијом Уједињених нација за индустријски развој (УНИДО), у партнерству са УНДП и Министартством економије Црне Горе.

Присутнима су се обратили министар економије др Владимир Каварић, Амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Црној Гори Митја Дробнич и стална координаторка система Уједињених нација у Црној Гори Фиона Меклуни.

На догађају, у организацији Министарства економије  у сарадњи са УНИДО –ом, био је присутан велики број представника министарстава, локалних самоуправа  и других институција и организација.7C0A5634 (Medium)