ДОО “Комунално” Беране је у сарадњи са Општином Беране и НВО “Сјеверна земља” спровело акцију сађења стабала у улици Мира и слободе (обилазница поред Лима). НВО “Сјеверна земља” је за ову акцију обезбиједила 22 саднице липе, а Општина Беране је обезбиједила 10 садница црвеног храста.

Засађен нови дрворед дуж обилазнице поред Лима

„Садњом ових стабала и формирањем дрвореда поред стазе за шетање која се налази у склопу ове улице, а коју наши суграђани активно користе, допринијели смо уљепшању саме стазе, улице, а и овог дијела града. Посебну улогу ће стабла имати у току љетњих мјесеци, када ће својим крошњама стварати хладовину на стази и самим тим коришћење стазе учинити пријатнијим и лакшим“, саопштено је из Комуналног предузећа.

Засађен нови дрворед дуж обилазнице поред Лима

Изражавају велику захвалност Општини Беране и НВО “Сјеверна земља” који својим континуираним учествовањем дају велику подршку акцијама које спроводи њихово предузеће у циљу заштите животне средине јер, како истичу, „резултатима тих акција корист имају грађани који живе и бораве у чистијој, здравијој и уређенијој животној средини“.

Позивамо све остале заинтересоване грађане, правна лица, предузетнике, спортске колективе, НВО сектор и друге, да се на овакав или сличан начин укључе у уљепшавање и уређивање нашег града, јер након реализације свих оваквих и сличних акција ћемо уживати сви ми који живимо и боравимо у Беранама„, закључују у саопштењу.