Радови на изградњи пута Језерине- Лубнице започети су данас отварањем градилишта код Колашина. Дионица је дугачка 14,4 километра са два тунела од 2,800м и 850м, и у њену изградњу ће бити уложено око 34 милиона евра.  По завршетку радова пут од Берана до Колашина и Подгорице  ће бити скраћен за 40 километара. Пут ће допринијети отварању Бјеласице у туристичком смислу и поспјешиће услове за економски развој Берана и Колашина.

На свечаном отварању је говорио предсједник Владе Душко Марковић уз присуство  министра саобраћаја Османа Нурковића, предсједнице општине Колашин Жељке Вуксановић, предсједника општине Драгослава Шћекића са сарадницима, као и представника Дирекција за саобраћај и јавне радове.

Пројекат изградње овог путног правца  је вишедеценијска жеља грађана подбјеласичких општина. У одлуци Скупштина општине Беране о усвајању  „Праваца развоја Општине Беране за период 1997-2000“ (18.03.1997.), изградња пута Беране -Бјеласица – Колашин налази се међу приоритетима у дијелу развоја саобраћајне инфраструктуре.