Предсједник oпштине Беране Драгослав Шћекић  примио је замјенике Заштитника људских права и слобода Снежану Мијушковић и Синишу Бјековића, са сарадницима, савјетницом заштитника Миленом Крсмановић и савјетником за односе са јавношћу Миланом Бојовић.

На састанку су разматрана питања о инклузији Ромске популације, побољшању услова живота Рома у Беранама, алармантној ситуацији која се односи на склапање пријевремених ромских бракова  и на неуписивање ромске дјеце у основну  школу .

Предсједник oпштине Драгослав Шћекић представио је активности које Општина спроводи на унапређењу положаја Рома у Беранама.

Замјеници Омбудсмана похвалили су Општину Беране, као једну од Општина која је у претходном периоду највише пажње посветила инклузији Ромске популације , конкретно обиљежавањем Међународног дана Рома, снимањем филма ,,Непримијећен“ о ромском дјечаку, санирањем каналазионог система у насељу Риверсајд, радом савјетника за питања Рома при Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности и др.

На састанку је закључено да ће се наставити заједничка сарадња између Општине Беране и представника Заштитника људских права и слобода, а у циљу унапређења услова живота ове популације.

Састанку су присуствовале и шефица кабинета предсједника oпштине Дубравка Јованчевић и савјетница за информисање Ирина Зечевић.