„Заједнички ифтар је посебна прилика да подсјетимо на све оне вриједности које наш град красе и чине посебним. Вриједности мултиетничности, заједничког складног суживота…“, казао је, између осталог, овом приликом – предсједник општине Беране Драгослав Шћекић.

текст

Општина Беране и Меџлис исламске заједнице из нашег града организовали су, поводом рамазанског поста, трећи заједнички ифтар.

текст

Изражавајући задовољство што је руководство Општине Беране препознало значај и вриједност заједничких дружења кроз рамазански пост, берански имам Рахим Муратовић је подсјетио да је ифтар, чији је покровитељ Општина Беране постао традиција у нашем граду.

„У то име упућем ријечи захвалности предсједнику општине, господину Шћекићу, који је био домаћин и овог ифтара“, казао је имам Муратовић, подсјетивши уједно да су се мијењала разна времена, али је суживот грађана Берана увијек био примјер другим срединама.

Изасланик реиса Исламске заједнице у Црној Гори, Рејхан ефендија Хот, је такође захвалио предсједнику општине на овом лијепом гесту и потом поучно говорио о значају рамазанског поста, његовим вриједностима и порукама.

текст

Предсједник Шћекић је истакао да је заједнички ифтар тренутак да се пошаљу ријечи заједништва, јер према његовим ријечима, ни нама овдје у Беранама, ни у нашој држави Црној Гори, нијесу потребне подјеле по било којој основи.

„Ја ћу још једном подсјетити да беранска исламска заједница оставља свој истакнути траг у свим областима како културног, тако и спортског, привредног, друштвеног живота, не само у овом граду, Црној Гори, него и на интернационалном нивоу што вашој заједници даје посебан печат квалитета и успјешности дјеловања“, навео је предсједник општине и уједно честитао предстојећи Рамазански Бајрам.

Поред предсједника Шћекића, заједничком ифтару су присуствовали, предсједник СО Беране – Новица Обрадовић, начелник Службе заштите и спашавања – Тихомир Богавац, шефица кабинета предсједника општине – Дубравка Јованчевић, савјетник предсједника – Дарко Стојановић, затим имам Меџлиса из Петњице Хусеин ефендија Рамчиловић и предсједник Меџлиса у Беранама Рифат Личина.

У име Епархије будимљанско – никшићке, рамазански ифтар Исламској заједници и вјернцима, честитао је протојереј Драган Ристић.