Општина Беране и Меџилис исламске заједнице из Берана организовали су, поводом рамазанског поста, заједнички ифтар.

Гостима и вјерницима су се обратили предсједник општине Драгослав Шћекић и имам Рахим еф. Муратовић.

Заједнички ифтар, према ријечима предсједника Шћекића, прилика је да се окупе пријатељи и познаници, као и сви људи чистих мисли и добре воље.

„Беране је град који може послужити као примјер другим срединама како се његује заједнички живот свих. То је традиција која траје још од времена једног од оснивача града, Ризван бега Јајчанина. Велики допринос у разним сферама живота у нашем граду, у медицини, економији, спорту, култури и другим, дали су припадници исламске вјероисповјести“, истакао је у свом обраћању предсједник.

Изаражавајући задовољство што је руководство Општине препознало значај и вриједност заједничких дружења кроз рамазански посто, берански имам Рахим Муратовићје подсјетио да је ово трећи ифтар, однсоно други чији је покровитељ Општина Беране.

„Мијењала су се разна времена, али је суживот грађана Беране увијек би примјер другим срединама. То су и преставници наше Општине препознали, па су и ове године приредили овај заједнички ифтар. Припремити ифтар ономе ко пости је исто као постити“, објаснио је имам.

Зејдничком ифтару су, поред предсједника општине, присуствовали предсједник СО Беране Новица Обрадовић, општински секретари за општу управу и друштвене дјелатности, односно за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО, Данијела Марковић и Горан Фолић, начелник Службе заштите и спашавања Тихомир Богавац са сарадницима, затим имам Меџилиса из Петњице Хусеин Рамчиловић и представници Медресе „Мехмет Фатих“ из Подгорице.