Представници Књижевне задруге Српског националног савјета Црне Горе посјетили су Беранe и Центру за културу и том приликом  поклонили више од двије стотине књигa, најрепрезентативнијих издања, из сопствене издавачке продукције.

Поклон Центру за културу Беране за тамошњу библиотеку уручио је предсједник Српског националног савјета Црне Горе др Момчило Вуксановић, а на вриједној донацији захвалио се предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић.

Предсједник Српског националног савјета Момчило Вуксановић, казао је да је Књижевна задруга до сада објавила више од двестапедесет наслова на српском језику и ћириличном писму, и да је већ одавно препозната као најпродуктивнији издавач, који је добитник великог броја најзначајнијих књижевних награда у земљи и региону.

Предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић захвалио се Српском националном савјету Црне Горе и истакао да ће ове књиге значајно обогатити библиотеку у Беранама. Пријему овог вриједног поклона су  присуствовали директорка ЈУ Центар за културу Беране Слободанака Ивановић и главни уредник  Књижевне задруге Српског националног савјета Будимир Дубак.