„Обавјештавамо јавност да је у припремној фази склапање Уговора Општине Беране с Министарством просвјете о преузимању дијела Универзитетског центра, у којем ће бити смјештена Висока медицинска школа. Ваља напоменути да постоје сви услови за несметано одвијање наставе, као што постоје и обезбијеђени смјештајни капацитети за студенте уз пратеће потребне просторије и сале, што подразумијева да ће се наредна наставна година одвијати у просторијама Универзитетског центра.

Имајући у виду чињеницу да још увијек у појединим круговима Медицинског факултета постоји одређена, нама потпуно несхватљива жеља, за евентуалним преиспитивањем Владине Одлуке, постоји потреба да у име локалне управе изнесемо свој коначан и непромијењен став да је та прича, која је имала дугу историју, за нас и дефинитивно завршена. Било која идеја у смислу преиспитивања постојећег закључка Владе у овом тренутку не би наишла на наше одобравање, као што би иста могла произвести озбиљне негативне посљедице, уз кориштење свих демократских средстава са наше стране, евентуални наш позив грађанима на блокаду саобраћаја па чак и довођење у питање даље сарадње са појединим државним институцијама. Једном ријечју, спремни смо овај евентуални проблем подићи на највиши могући ниво, а све у правцу заштите интереса нашег града.

Општина Беране ће и даље давати свој максимални допринос како би наш град и у просвјетно – образовном смислу остао центар овог региона, што подразумијева и скорије отварање нових студијских програма“, стоји у саопштењу за јавност Општине Беране.