Подгорица, ПР прес сервис – У општини Беране ће, од 21. до 26. јула бити одржан велики број културних, музичких и спортско-рекреативних манифестација, међу којима је THUNDER FEST, на којем организатори, како су саопштили, очекују близу 15 хиљада људи из Црне Горе и региона.

Савјетник са информисање у Општини Беране и координатор концерта за Дан општине, Никола Урошевић, најавио је да ће 23. и 24. јула у Беранама бити одржан трећи THUNDER FEST на беранском аеродрому.

„Припремамо заиста сјајан програм. Оно што је новитет ове године је, да ће поред електронске музике, што је био случај раније, бити присутна и хип хоп музика“, казао је Урошевић у ПР Центру.

Како је подсјетио, THUNDER FEST је прошле и претпрошле трајао једно вече, док ће овогодишњи трајати двије ноћи.

„Хедлајнери прве вечери су Bad Copy, а наступиће и Bane Lalić i MVP, Struka, DJ Lanmi, Prefix i DJ Johnnyzza. Прво вече ће обиљежити и наступ Плесног клуба „Дуга“, који ће својим кореографијама и играма употпунити атмосферу на фестивалу“, истакао је Урошевић.

THUNDER FEST је, како је навео, прошле и претпрошле године окупио је десет хиљада посјетилаца.

„Ове године очекујемо да та бројка да буде већа. Очекујемо близу 15 хиљада посјетилаца из Берана, околних градова и читаве Црне Горе, јер смо имали веома успјешну промотивну кампању“, казао је Урошевић.

Он је рекао да је улаз на фестивал потпуно слободан, наводећи да су повољне цијене хране, пића и смјештаја.

Говорећи о музичком програму за Дан општине 21. јул, Урошевић је најавио да ће тим поводом, у организацији те општине, Локалне туристичке организације и Јелен пива, наступити Дејан Петровић и Биг Бенд у главној улици.

„То је један од најпознатијих трубачких састава. Догађај који вриједи доживјети и видјети. Очекујемо велики број посјетилаца како из Берана тако из градова у окружењу те вечери“, казао је он.

Беранска Шлауфијада ће, како је рекао, бити одржана 22. јула на градској плажи испод моста и у праку поред Лима.

„У питању је традиционална спортско-рекреативна манифестација, која ће имати и музички карактер – наступиће бенд Микрокозма. 26. јула биће одржан концерт браће Теофиловић у амфитеатру споменика културе на Јасиковцу“, навео је Урошевић.

Координаторка THUNDER FEST-а, Јелена Раковић, казала је да је друга ноћ фестивала резервисана за електронску музику, „какав је и сами фестивал“.

„Први ће наступити DJ Popsy, наш најмлађи овогодишњи учесник. Након њега ће наступити DJ Nebs Jack из Босне и Херцеговине, крагујевачки дуо Sax ‘n’ Groove, DJ Lucky DEE а звијезде вечери су грчки дуо „Bang La Decks“, навела је Раковић.

Извођач друге вечери Тхундер Феста, црногорски DJ Lucky DEE, казао је да први пут наступа на том фестивалу.

„Очекујем да ће то бити добро и енергично вече, као што ће бити музика са моје стране – ретро прогресив и прогресив. Контакт са публиком на сјеверу нисам имао, мада мислим да ме доста публике из тог дијела Црне Горе слушало на приморју“, рекао је он.

Извођач друге вечери Thunder Festa, босанско-херцеговачки DJ Nebs Jack рекао је да је то његов први наступ у Црној Гори.

„Јако ми је драго због тог фестивала јер се види да се срцем иде. Надам се да ће у јако брзом периоду фестивал израсти у нешто велико. Волио бих да поручим људима да дођу и да понесу пуно добре воље и енергије, као што и ми имамо“, казао је он.