Тачно прије једног вијека, на данашњи дан (27. септембар), основан је први спортски клуб у Беранама – фудбалски клуб „Беране“.

Велики јубилеј: Сто година ФК "Беране"

Свечаност поводом стотог рођендана ФК „Беране“ и фудбала у Беранама данас није организована због ситуације са коронавирусом.

„Прослава ће бити уприличена након што се стабилизује епидемиолошка ситуација у Беранама и Црној Гори, као и поставе рефлектори на градском стадиону“, саопштено је.

Велики јубилеј: Сто година ФК "Беране"

Јубилеј обиљежили побједом против Ибра

Фудбалери Берана побиједили су данас на домаћем терену Ибар из Рожаја са 1:0, у седмом колу ЦФЛ лиге, и тако прославили овај значајан јубилеј.

Побједнички гол за Беране постигао је Никола Глобаревић (23).

Фудбалери ФК „Беране“ ове године се, након дужег времена, такмиче у Другој лиги Црне Горе.

„Ове године су се ствари сложиле и остварили смо зацртано. Наког дужег времена успјели смо да се пласирамо у Другу лигу што представља велики успјех за наш клуб и Беране“, казао је тада Небојша Ђукић, предсједник клуба, и захвалио се Општини Беране на подршци.

Велики јубилеј: Сто година ФК "Беране"

Општина Беране и ФСЦГ реконструисали источну трибину, у плану и западна

Предсједник општине Беране Драгослав Шћекић и предсједник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић 2018. године су на свечаној церемонији отворили реконструисану источну трибину Градског стадиона у Беранама.

„У плану је реконструкција и западне трибине, чиме ће бити заокружена ова лијепа спортска прича“, казао је тада предсједник општине Драгослав Шћекић.

Након реконструкције трибине, чије су радове финансирали Фудбалски савез ЦГ и Општина Беране, фудбалска инфраструктура у Беранама је богатија за трбину капацитета 5.000 мјеста у склопу које се налазе сви садржаји неопходни за одгиравање утакмица.

Велики јубилеј: Сто година ФК "Беране"

Streetboys-i вјерни клубу и граду

Улазак ФК „Беране“ ове године у Другу лигу навијачи Берана, популарни Streetboys-i прославили су бакљадом на платоу код ЦКБ банке у центру града.

„Било би много боље да смо ово прославили на терену и трибинама, али због ситуације са коронавирусом то у овом тренутку није било могуће“, казали су они.

Streetboys-i су прошле године oбиљежили јубилеј од 25 година постојања (основани су 1994. године), како и доликује на трибинама уз пјесму и навијање.

Они су вјерни клубу без обзира на успјехе јер тако показују љубав према спорту и граду, иако прижељкују да Беране поново игра у Првој лиги.

Галерија: