Након Радована Зоговића, Михаила Лалића, Чеда Вуковића, Вукмана Оташевића, Вита Николића, Радоње Вешовића, Душана Костића, Ратка Делетића, Драгомира Брајковића, Влајка Ћулафића, Алксандра Леса Ивановића, Миодрага Булатовића,  Милосава Бабовића и Риста Ратковића, овогодишња традиционална културна манифестација „Полимске књижевне стазе“ посвећена је црногорском и босанскохерцеговачком књижевнику Ћамилу Сијарићу.

Тим поводом у Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ одржано је књижевно вече на којем су о животу и књижевном стваралаштву Сијарића говорили др Радоје Фемић, мр Александар Ћуковић и мр Бојан Рајевић.Одломке из књига Ћамила Сијарића читала је Марија Иритано, библиотекарка, која је уједно била и водитељкапрограма.

Ћамил Сијарић је рођен 1913. године у селу Шиповице код Бијелог Поља. Школовао се и службовао у више градова бивше Југославије, а пензију је дочекао у Сарајеву, у тамошњем радију. Умро је 1989. године. Писао је пјесме, приповјетке, романе, чланке… Аутор је познатих романа „Бихорци“ и „Мојковачка битка“, а први је новинар који је након ослобођења ушао у логор Јасеновац.  

„Написано живи много дуже од писца. И зато ваља писати о вјечним, непролазним темама. Истина је љубав и мржња, смрт и живот. Све оне живе у народу, у човјеку, у мени, у вама. Зато је моја Хатка стварна, мој Нур – бег, Џека, Јаглика, Рам – Буља… И зато сам често истицао да су мој Санџак, мој Бихор, слични америчком Југу“ – говорио је Сијарић.