Фестивал електронске и хип хоп музике Тaндeр Фест 2019 (Thunder Fest), који већ шесту годину за редом, на беранском аеродрому окупља љубитеље овог звука, почео је синоћ сјајним наступима најпознатијих свјетских и домаћих Ди џеј-ева. Рекордан број посјетилаца из Црне Горе и региона, на вечери електронске музике био је показатељ да је наш град постао препознатљив по „грмљавини“.

Прве вечери беранској публици су се представили познати извођачи свјетске  и домаће сцене  Ди џеј Песто, затим Вил & Ваш, Нигел, а један од учесника био је један од најбољих Ди џеј-ева данашњице, Холанђанин Сиднеј Самсон. Такође, на овом фестивалу атмосферу су  загријавали и домаћи Ди џеј-еви Попси и  Џоница.

Ди џеј Песто, који је први наступио, казао је да му је драго што су људи из масе  препознали његове пјесме и што  је наступио са његовим добрим  друговима и сарадницима Вилом & Вашом.

„Први пут сам у Беранама,  гостопримство и енергија публике су били на нивоу, тако да једва чекам да се поново видимо. Тандeр фест је фестивал чија вибрација је свјетских размјера“, казао је Песто.

Наступ препун енергије и добре конекције са публиком приредили су Новак Радуловић и Аднан Адемовић, познатији као Вил & Ваш.

„Све је било на нивоу свјетских фестивала. Публика нас је одушевила. Искрено, од ње смо очекивали доста, а она нам је дала много више од тога. Ово је наш први наступ у Беранама и што би се рекло „прво па мушко“. Захвални смо публици на добром дочеку и пруженој енергији, због тога смо презадовољни  и под хајпом смо. Беране има један сјајан фестивал којим треба да се поноси и једну сјајну манифестацију која је стварно невјероватна“, казао је овај електро прогресив хаус дуо.

Сјајан сет имао је Нигел – Ненад Станишић, дугогодишњи резидент  дискотеке Топ Хил у Будви.

„Радо сам се одазвао позиву организатора и похвалио бих то што се из године у годину труде да што боље организују и унаприједе  овај ивент и доведу квалитетне извођаче. Утисци су позитивни, публика је одлично реаговала на мој сет. Трудио сам се да их испоштујем и  направио сам компромис између жанра који радим и неких познатијих ствари“, нагласио је Нигел, који је  раме уз раме  наступао  са најзначајнијим именима свјетске сцене, као што су Фетбој Слим, Џејмс Забиела, Роџер Санчез, Боб Синклер.

Прве вечери фестивала, атмосферу  је до усијања довео Холанђанин  Сиднеј Самсон.

„Публика је на почетку била стидљива, али се након 20 минута опустила и онда је кренула забава. Много сам задовољан наступом , атмосфера је била сјајна и што је за мене најважније, звук је био јако добар, као и стејџ“, истакао је Самсон.

Драгоје Рајковић, један од организатора, рекао је да је доста људи са стране посјетило фестивал и да је ово најбоља ноћ електронике од како постоји фестивал.

„ Не обазиремо се на временске прилике, већ напротив, желимо да докажемо да смо довољно јаки, да можемо беранској и црногорској публици да покажемо да овај фестивал стварно живи и да треба да живи и даље без обзира на све временске услове и неприлике“, закључио је Рајковић.

Друге фестивалске вечери  наступиће  репер  Суррил, највећа звијезда популарног правца треп Бранко Кљаић ФОКС, најтраженији хип хоп двојац данашњице Римски и Корона, као и звијезда вечери Николија.

Организатор фестивала је Туристичка организација Беране, покровитељ Општина Беране, а фестивал је добио подршку и од Министарства културе.