„Поводом Васкрса, највећег и најрадоснијег хришћанског празника, у име Скупштине општине Беране и у своје лично име, Његовом преосвештенству епископу Будимљанско-никшићком Г. Јоаникију, монаштву, свештенству и свим вјерницима православне вјероисповјести у Беранама најсрдачније честитам предстојеће Васкршње празнике, уз жеље да предстојеће празничне дане, проведемо у кругу својих најмилијих, у духовном миру, здрављу, благостању и са вјером у боље сутра и да нам Васкрсење Христово донесе сваку радост и срећу од Господа  .

Монаштво, свештенство и вјерници Српске Православне Цркве у Црној Гори а посебно овдје на светим водама Лима, гдје су Немањићи у средњем вијеку подигли древни манастир Ђурђеве ступове, које је од давне 1219.  сједиште древне Будимљанске а данас Будимљанско- никшићке епархије поносни см на вјерско наслеђе које смо наслиједили од наших славних предака и то наслеђе ћемо чувати и у будућим временима у којима  ћемо као и досада да  градимо амбијент мира, повјерења, суживота и слоге, уважавајући једни друге.

Беране, је увијек био  препознатљив као град  толеранције свих који у њему живе, јер смо увијек и у тешким временима били средина за поштовање, на тај начин смо чували и његовали богатство различитости и данас то чинимо  остављајући нашим потомцима у наследство поштовање своје вјере и свог идентитета а истовремено поштујући друге.

Свима вама драга  браћо  и сестре у Васкрслом Господу  Исусу Христу од срца желим миром, радошћу и надом благословен Васкрс!

Христос воскресе! Воистину воскресе!“, наводи се у честитки предсједника СО Беране Горана Киковића.