Постављен нови патос у дужини од 80 метара.

Захваљујући финансијским издвајањима Општине Беране, мјештани Штитара, Лукавице, Бубања, Заостра, Црвљевина, Крља, Рујишта и других сусједних мјеста извршили су ових дана поправку Кораћког моста, који њихова села, преко ријеке Лим, спаја са магистралним путем Беране – Бијело Поље.

До поправке је дошло након што је указано да се поменути мост налази у изузетно лошем стању, представљајући праву опасност и за пјешаке и за оне који се преко њега упуте моторним возилом.

Мјештани напомињу да се ради о грађевини подигнутој седамдесетих година прошлог вијека на начин што је преко металних шина, које се наслањају на бетонске стопе, постављен дрвени патос у дужини од око 80 метара. Они наглашавају да је постављен нови патос и да сада безбједно прелазе преко моста.

„Даске на мосту, који представља једини прелаз преко Лима у дужини од око двадесетак километара су биле толико пропале да је сваки пролазак преко њих представљао праву опасност. Једноставно, газиште моста је било поплочано рупама, па су се аутомобили често заглављивали у њима.

Обратили смо се за помоћ локалној управи и предсједнику општине Драгославу Шћекићу који су издвојили новац за куповину нове даске и другог неопходног материјала. Након тога мјештани су извршили патошење моста за шта је утрошено око десет кубика даске. Тако је коначно извршена поправка нашег моста  преко којег сада свакодневно пролази велики број пјешака, али и путничких аутомобила“, навели су мјештани, додајући да су поставили таблу којом се упозорава да је преко моста строго забрањен пролаз трактора и теретних возила.