Жири за додјелу Награде “21 јул“ за 2016. годину, је данас одржао сједницу на којој је утврдио листу предлога кандидата за додјелу Награде “21 јул“ у 2016. години.

Сједници  Жирија су присуствовали предсједник и чланови: Василије Ђокић, Живко Раднић, Миливоје Барјактаровић, Милош Раковић, Биљана Болевић, Раде Јолић,  Драгана Делевић, Ирвин Масличић, Суад Рамусовић, Владимир Бабовић.

Одсутни су чланови Жирија: Далибор Кастратовић, Велимир Ралевић и Милорад Магделинић.

Жирију су помагали у раду секретарка Скупштине, Јасмина Ђукић и савјетник у Служби Скупштине, Милета Шекуларац.

Увидом у приспјелу документацију Жири је констатовао да је достављено 16 предлога. Жири је одлучио да два предлога не уврсти у листу кандидата за Награду “21 јул“ из разлога што предлагачи немају пребивалиште у Беранама, и то професор Владимир Јововић, са пребивалиштем у Никшићу и академик ЦАНУ Жарко Ђурановић, са пребивалиштем у Подгорици.  Наиме, Владимир Јововић је предложио Радојицу Станковића, глумца, а Жарко Ђурановић  пок. Милоша Остојића, књижевника.

Чланом Одлуке о Награде “21 јул“ је прописано да право предлагања имају предузећа, установе, групе грађана, појединци и други субјекти са пребивалиштем, односно сједиштем у Беранама,.

Жири је једногласно утврдио  листу  предлога кандидата за додјелу Награде “21 јул“ у 2016. години.

Листу кандидата можете преузети у прилогу:

Листа кандидата за Награду 21. јул