Aкција под називом „Let’s do it Montenegro!“, којом се обиљежава Свјетски дан уклањања отпада, одржана је данас на више локација у нашем граду. Овај догађај је окупио око 200 грађана Берана.

Под слоганом „Настављамо другачије“ представници Општине Беране, предузећа и установа чији је оснивач Општина, невладиних организација, ученици Гимназије „Панто Малишић“, Средње стручне школе, ССШ „Вукадин Вукадиновић“, Основне школе „Радомир Митровић“ и други заинтересовани грађани Берана чистили су данас зелене површине код градске обилазнице и аеродромске писте.

Циљ ове акције је, према ријечима менаџера Општине Владимира Ђаковића, подстицање свих грађана на активније учешће у животу своје заједнице и јачање свијести о организованом дјеловању зарад очувања животне средине.

„Само заједничким и организованим дјеловањем можемо ријешити проблем нелегалног одлагања отпада. Општина Беране ће као и до сада урадити све што је њеној моћи да град буде уређен и чист“, казао је менаџер.

Ђаковић је нагласио велику помоћ и ангажовање, посебно Комуналног предузећа, које је обезбиједило потребне услове, опрему и људство, за спровођење акције.

Општина Беране је организовала акцију чишћења на подручју наше општине, док је организатор акције на нивоу државе Асоцијација за демократски просперитет – Зид. Иста је одржана данас у свим градовима Црне Горе.