Руководитељка Одјељења за развојне пројекте у урбанизму и архитектури у Министарству одрживог развоја и туризма Дијана Вучинић, боравила је у Беранама у оквиру припрема за расписивање конкурса за избор најбољег архитектонског рјешења за простор старе хале спортова. Она се састала се са предсједником општине Драгославом Шћекићем и сарадницима, након чега је услиједио и теренски обилазак старе хале.

Госпођа Вучинић је представила нови приступ МОРТ у пројектовању и извођењу јавних радова, као и улогу новоформираног Одјељења за развојне пројекте у урбанизму и архитектури, које је задужено за припрему пројектне документације. Нови приступ у случају Берана значи да ће у наредних мјесец дана бити расписан међународни архитектонски конкурс за идејно рјешење простора хале спортова, након чега ће услиједити припрема тендера за комплетну пројектну документацију на бази побједничког рјешења. Средства за конкурс и израду пројектне документацију су обезбјеђена из капиталног буџета Црне Горе.

Предсједник Шћекић је изразио задовољство што је Беране међу првим  општинама које ће искористити нову методологију, јер је недостатак пројектне документације једна од највећих препрека за обезбјеђење финасијских  средстава за изградњу инфраструктуре  из доступних фондова. С обзиром на значај који је стара хала спортова имала за развој града, предсједник је исказао увјерење да ће изградњом новог простора и Беране остварити нови развојни замах.

Пројектни задатак по коме ће бити расписан конкурс предвиђа да се уз обнову спортског терена осмисли рјешење које ће укључивати и конгресну салу, као и додатне просторе који ће служити  у спортске, културне и туристичке сврхе. Стара хала спортова, награђивано архитектонско дјело из 1981. године  се урушила 2012. године, након што је стуб носач попустио под теретом великих сњежних падавина.