У току је завршна фаза ревизије пројекта реконструкција западне трибине Градског стадиона под Богавским брдом у Беранама. Укупна вриједност овог пројекта је око 1.100.000 евра.

Општина Беране ће у првој фази радова из својих средстава издвојити око 100.000 евра, односно биће расписан тендер у висини тог износа, за реконструкцију западне трибине. Толико је иначе општинским Буџетом за 2020. годину предвиђено за почетак радова и биће урађено све оно што је у складу са препорукама инжењера„, казао је менаџер Општине Владимир Ђаковић.

Додао је да је ревизија пројекта у завршној фази.

„Очекујемо да добијемо ревидован пројекат наредних дана и онда ћемо расписати тендер за почетак прве фазе радова“, објаснио је Ђаковић.

Истакао је да је Фудбалски савез Црне Горе (ФСЦГ) у претходном преиоду активно учествовао у реконструкцији Градског стадиона у Беранама, те да се очекује да ће то бити пракса и у наставку.

„Како кроз досадашње учешће ФСЦГ цијенимо њихов допринос који су дали током реконструкције источне трибине и уређења стадиона до сада, наставићемо разговоре у духу добре сарадње, како би заједно наставили и овај пројекат, уз учешће и осталих партнера са којима смо сарађивали“, навео је Ђаковић и додао да ће у супротном Општина наставити да финансира реконструкцију из сопствених средстава.

Реконструкција западне трибине обухвата грађевинске радове, наткривање трибине, израду хидроизолације, уређење подртрибинског простора, израду противпожарног и осталих безбједносних система.

Подсјетимо, прије двије године завршена је реконструкција источне трибине. Спортска инфраструктура у Беранама постала је богатија за трибину капацитета 5.000 мјеста у склопу које се налазе сви садржаји неопходни за одгиравање утакмица. Реализација овог пројекта коштала је 1,7 милион еура, док је неколико година раније у изградњу помоћних терена инвестирано 350 хиљада еура.

Недавно су засијали рефлектори на фудбалском стадиону. На четири стуба расвјете висока 42 метара налази се по 40 рефлектора, који су постављени по стандарду Европске фудбалске уније за играње утакмица на свим нивоима.

Реконструкцијом западне трибине заокружиће се ова лијепа спортска прича.