Општина Беране је и ове године обезбиједила комплете уџбеника за све основце са подручја општине. Овом активношћу локалне управе обухваћено је око 1250 ученика, од првог до деветог разреда, из осам беранских основних школа, којима су представници Општине уручили данас бесплатне уџбенике и пожељели срећан почетак нове школске године.

IMGL3379

Предсједник oпштине Беране Драгослав Шћекић са сарадницима поводом почетка школске 2018/2019. године посјетио је Основну школу ,,Вукашин Радуновић“ и том приликом првацима пожелиo успјех поводом почетка школовања.

Предсједник је комплете књига уручио првацима, а бесплатни уџбеници су обезбијеђени за свих девет разреда.

Предсједник Шћекић пожелио је срећу првацима, њиховим родитељима и просвјетним радницима у новој школској години. Свим ученицима предсједник Шћекић пожелио је у свом школовању добре резултате из наставних предмета и добро владање.

“Ми већ пет година одајемо бесплатне уџбенике, створили смо већ неки континуитет. Буџетом обезбјеђујемо средства за набавку уџбеника,сматрамо да је то одговаран однос према онима који су за нас најзначајнији то су дјеца. Очекујем да ће број  дјеце која иду у школу увећавати, јер је то једини прави успјех за овај град. Ове године је уписано преко 300 ученика, тај број се сваке године увећава. Надамо се да ћемо кроз социјални програм за мајке са троје и више дјеце обезбиједити значајна средства да помогнемо људе у сеоском подручју. На тај начин настојимо да поправимо наталитет и да охрабримо људе да остану на селу”  додао је Шћекић.

Присутне на свечаности поздрави је и директор школе Милутин Голубовић: “Улагање у дјецу је права инвестиција, не може бити промашено јер ће се добро вратити. Видјели смо да је ове године уписано доста дјеце, моја жеља је да их буде још више. Захваљујем се предсједнику општине Драгославу Шћекићу на донацији уџбеника, али и Министартву здравља и социјалног старања који обезбјеђују уџбенике за дјецу из породица корисника материјалног обезбјеђење” – истакао је директор Голубовић.

40656171_10157182478798881_8845002091140218880_n

Предсједник СО Беране Новица Обрадовић  је био у ОШ „Радомир Митровић“ гдје је пожелио ученицима срећан почетак нове школске године, док се директор ове школе Радомир Јочић у свом обраћању захвалиo Општини на вриједној донацији која је олакшала породицама да своју дјецу припреме за школу.

Секретари, директори, руководиоци и службеници су обишли остале основне школе, као и подручна одјељења истих, са територије општине.

Подсјетимо, Општина Беране пету  годину заредом за ученике основних школа са подручја општине обезбјеђује бесплатне уџбенике. Прве године су комплете уџбеника добили прваци, наредне ученици до четвртог разреда, док су претходне двије  године овом активношћу локалне самоуправе обухваћени сви основци, од првог до деветог разреда, што је случај и ове године.