„Ове године смо повећали број стипендија, односно стипендирамо двадесет више студената него прошле године“, казао је предсједник Шћекић.

Уручене стипендије најбољим студентима

Стипендије најбољим беранским студентима данас је у Великој сали Општине Беране уручио предсједник општине Драгослав Шћекић.

Додијељено је 78 стипендија за талентоване студенте са просјеком изнад 8,5, по Одлуци о додјели стипендија студентима за академску 2019/20. годину.

Уручене стипендије најбољим студентима

Предсједник Шћекић уручио је 58 стипендија студентима основних и 20 студентима постдипломских студија, што је, како је навео, двоструко више у односу на прошлу годину.

„Ово је важан и значајан догађај за наш град јер стипендије су један од најважнијих показатеља старања Општине Беране о младима. Поносни смо што улажемо у наше младе, нашу најсвјетлију садашњост и будућност. Како би потенцијали и амбиције младих у нашем граду добили пуну афирмацију ове године смо повећали број стипендија, односно стипендирамо двадесет више студената него прошле године. Таквим одлукама желимо да покажемо да Општина брине о студентима талентима и тиме правилно и правовремено улаже у своју будућност”, рекао је предсједник Шћекић.

Поручио је да је ово само један вид помоћи који Општина пружа, подсјећајући да се у континуитету прате и награђују најбољи, који својим знањем, трудом и умијећем постају активни партнери у даљем унапређењу и развоју града.

„Желео бих овом приликом да поновим да стипендије имају практичан значај за сваког појединца који их заслужи, али шаљу и једну ширу, још важнију поруку нашем друштву, а то је да се у Беранама цијени и вреднује знање и марљив рад, као и да ће посвећеност правим циљевима увијек бити адекватно награђена”, истакао је Шћекић.

Уручене стипендије најбољим студентима

Студенткиња Социологије Марија Марсенић казала је да је овакав вид подршке веома важан студентима.

„Наша Општина нас подржава од самог почетка и даје нам вјетар у леђа да се још више трудимо. Још једном је показала да зна да препозна важност студената за будућност нашег друштва. Ова стипендија није само финансијска помоћ, него је и мотивација да будемо још успјешнији. Радујем се што ће наша Општина наставити да охрабрује најважније чланове овог друштва“, навела је Марсенићева.

Уручивању су присуствовали предсједник СО Беране Новица Обрадовић, потпредсједници општине Раде Кљајић и Марко Лалевић, менаџер Владимир Ђаковић, помоћник у Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности Младен Стијовић и члан општинске Комисије за додјелу стипендија, одборник, Бобан Вељић.

После свечаног уручења стипендија, уприличен је коктел за добитнике и њихове родитеље.