Титула најбољег спортисте за 2020. годину припала је рукометашу Луки Дошљаку, док је најуспјешнији спортски колектив РК „Беране 1949“.

Уручене награде најбољим спортистима, Шћекић: Општина ће наставити да буде ваш ослонац и партнер

Награде најбољим спортистима, спортским колективима и спортским радницима Општине Беране (15 награда у различитим категоријама) свечано су уручене данас, уз поштовање епидемиолошких мјера, у Малој сали Општине.

Према једногласној Одлуци општинског Жирија за додјелу годишњих признања у спорту титула најбољег спортисте за 2020. годину припала је рукометашу Луки Дошљаку.

Уручене награде најбољим спортистима, Шћекић: Општина ће наставити да буде ваш ослонац и партнер

Најбољи клуб је РК „Беране 1949“, који је јесењи дио шампионата у Првој лиги завршио као другопласирани. Награду је примио у име клуба, капитен рукометаша Милун Данић.

Њима и осталим награђеним у различитим категоријама, награде је уручио предсједник Општине Беране Драгослав Шћекић. Догађају је присуствовао и предсједник Скупштине Новица Обрадовић.

Честитајући спортистима остварене резултате које су постигли на понос својих спортских колектива и Општине Беране, предсједник Шћекић је истакао да данас, на крају ове године, можемо говорити о низу успјеха беранског спорта и спортиста иако је година посебна због пандемије Ковид-19.

Спортски циљ јесте да се буде на врху, а на нама је да вам обезбиједимо услове и пружимо подршку и подстицај. У том правцу, Општина ће и даље наставити да буде ослонац и партнер, и највеће признање је што смо вјеровали у вас – наше спортисте и наше клубове„, поручио је предсједник општине.

Шћекић је истакао да признања, која су додијељена данас, треба буду подстрек за будућа времена и нека наредна такмичења, наглашавајући да су спортисти истински промотери свога града и да су својим залагањем, трудом и радом дошли до успјеха, на којем им могу многи позавидјети. Лекција да у спорту нема непријатеља, већ само противника, треба да буде лекција и за све нас, оцијенио је предсједник.

„Драги спортисти, у искреној нади да нас у 2021. години чекају нови тренуци успјеха и радости, срдачно вас поздрављам и желим срећне новогодишње и Божићне празнике, уз жељу да вас прате здравље, љубав, лична и породична срећа“, рекао је предсједник.

Дошљак – најбољи спортиста: Ова награда је подстрек за даље напредовање

Уручене награде најбољим спортистима, Шћекић: Општина ће наставити да буде ваш ослонац и партнер

За двадесетогодишњег Луку Дошљака, рукометаша Берана, награда најбољег спортисте, прва индивидуална у мноштву колективних у његовој досадашњој каријери, значи подстрек за даље напредовање.

„Ова награда је подстрек за, надам се, нове успјехе у будућности“, казао је Дошљак.

Говорећи о успјеху РК „Беране 1949“, чији је члан, а који је полусезону завршио у врху табеле, истакао је да су сви у клубу, и играчи и управа, више него задовољни оствареним резултатима.

Планови у наставку сезоне су да будемо још бољи. Имамо и амбицију да освојимо Куп Црне Горе„, казао је овај момак, којем познаваоци спортских прилика предвиђају велику каријеру.

Признање за најбољег јуниора добио је Данило Јоксимовић из КК „Лим“, а за најбољу јуниорку Маша Бубања (АК „Лим“).

Награда за најуспјешнијег кадета припала је Војиславу Спалевићу члану КК „Лим“, док је најуспешнија кадеткиња Андреа Бајовић из Стонотениског клуба „Будим“.

Најуспјешнији тренер је Бобан Аковић (ОФК Беране).

Награду за перспективног спортисту добио је Горан Аковић (ФК Беране).

Признања за постигнути спортско-такмичарски резултат (све узрасно спортско-такмичарске категорије) добили су: Мартина Остојић – СК „Будим; Ксенија Јукић – СК „Доње Луге“; Калина Кнежевић– Одбојкашки клуб „Иванград 2011“ и Павле Вулевић – Џиу Џицу клуб “Пантер“.

Посебна награда за допринос у спорту уручена је Аиди Селмановић.

Награду за животно дјело додијељена је је Миомиру Алетићу.

Спортски радник године је Веско Чејовић из кик бокс клуб „Перјаник“.

Уручене награде најбољим спортистима, Шћекић: Општина ће наставити да буде ваш ослонац и партнер

Секретар за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, који је био и предсједник Жирија за додјелу годишњих признања, Горан Фолић, казао је да је протекла година била специфична када је спорт у питању.

„Као што и сами знате наш град је у два наврата био буквално закључан због пандемије коронавируса, и то у марту, априлу и дијелом мјесеца маја, а након тога и јула, гдје смо имали ситуацију да није било спортских дешавања. Због свега поменутог дошло је до одлагања такмичења у разним спортовима. И поред такве ситуације Општина Беране и ресорни Секретаријат нису одустали од избора најбољих спортиста нашег града за 2020. годину. Сматрали смо да управо сада треба да дамо подстрек дјеци да наставе да се такмиче са својим клубовима и да у наредном периоду постигну што боље резултате“, казао је Фолић.

Он се захвалио и колегама из Жирија који су заједно са њим одлучивали о најбољим спортистима у нашем граду.

„Свим награђеним спортистима и спортским радницима честитам на освојеним признањима, да наредна 2021. година буде година оздрављења, да вас све прати здравље, лична и породична срећа“, рекао је Фолић на крају.