У хотелу Беране, у организацији општинског Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО, а под покровитељством Општине Беране, јуче је одржано свечано проглашење најуспјешнијих спортиста, спортских колектива и спортских радника Берана у 2018. години.

Награде најбољима уручио је предсједник општине Драгослав Шћекић.

На почетку свечаности присутне је поздравио ресорни секретар за спорт и предсједник Жирија за додјелу годишњих признања у спорту за 2018. годину, Горан Фолић.

„Припала ми је посебна част, да данас, на крају године, саопштим резултате и Одлуку Жирија о најбољима у спорту у години која је на измаку.  Подсјећам, Општина Беране већ годинама уназад организује са великом успјехом  годишњу додјелу признања најуспјешнијима у овој области“, казао је Фолић.

Жири у саставу  Горан Фолић, предсједник жирија и чланови: Зоран Јојић, Рашко Личина, Миљан Вешовић, Владимир Боричић, Марко Иритано и Раде Вујовић је на основу приспјелих предлога, од стране спортских организација, појединаца и група грађана, по објављеном Јавном позиву, извршио избор најуспјешнијих у 2018. години .

Секретар је у наставку објаснио да су одлучивали  водећи се постојећим критеријумима које прописује Правилник о избору и проглашењу најуспјешнијих спортиста и спортских радника у општини Беране, руководећи се објективношћу и непристрасношћу у свом раду, цијенећи вриједности остварених резултата предложених кандидата и колектива.

„Узимајући у обзир достављене приједлоге и прописане критеријуме Жири је извршила избор и донио Одлуку. Важно је напоменути да смо све вријеме радили у пуном саставу, као и да је одлука за сваког предложеног кандидата једногласно усвојена, што указује на то да смо објективно вредновали резултате и успјехе наших спортиста“, рекао је он.

Признања која данас додјељујемо трајно обиљежавају имена добитника и њихова постигнућа у спорту на општинском, државном и међународном нивоу, истакао је.

„Можемо са сигурношћу казати да су сви награђени заслужено освојили признања и својим резултатима и наступима на многим такмичењима у земљи и иностранству на најбољи начин представили себе, свој клуб и свој град“ закључио је и подвукао да се добитницима на овај начин указује част и афирмишу њихова спортска достигнућа.

 

Списак награђених:

Најуспјешнији спортиста: Милош Божовић, Стрељачки клуб „Беране“

– Најуспјешнији спортски колектив: Рукометни клуб „Иванград“

– Најуспјешнији јуниор: Немања Ђурашковић, Рукометни клуб „Иванград“

– Најуспјешнија јуниорка: Марија Живковић, Атлетски клуб „Лим“

– Најуспјешнији кадет: Миљан Девић, Стрељачки клуб „Доње Луге“

– Најуспјешнија кадеткиња: Андреа Бајовић, Стонотенисерски клуб „Будим“

– Најуспјешнији тренер: Милан – Мики Нововић, Рукометни клуб „Иванград“

Спортске наде Берана:

– Ана Божовић, Женски рукометни клуб „Беране 2003“;

– Лука Ђуричанин, Мушки омладински рукометни клуб „Беране“;

– Лаура Аковић, Одбојкашки клуб „Иванград 2011“;

– Андреа Ивановић, Женски кошаркашки клуб „Беране“.

Посебна награда за допринос у спорту:

– Марјан Пауновић, фудбалски судија;

 Веско Ракетић, спортски радник.

Награда за животно дјело:

 Зоран Миловић.